Profiel nr. 102189

Speciaalzaak in (maatwerk)kasten en Industriële deuren

29/10/2020 Geplaatst

Gevestigd in

Noord-Brabant

Algemene informatie

Branche

Detailhandel Non-Food

Soort bedrijf

Wonen en slapen

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Activa / passiva transactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

5 - 10

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname
  • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 1.000.000 - € 2.500.000

Indicatie overnamebedrag

€ 100.000 - € 250.000

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

Vanwege het toe willen leggen op één focus gebied zoeken wij een overnamekandidaat voor onze goedlopende winkel (showroom) in kasten en industriële deuren. In de schappelijke overnameprijs zit het volgende:

  • complete en actuele showroom inrichting (kast-opstellingen, werkplekken, verkooppresentaties, showroomaankleding, computers, kassa enz), 
  • twee bedrijfsauto's met gereedschap,
  • goed gevulde orderportefeuille,
  • ervaren medewerkers.

In de deal zit tevens opgenomen de huur voor meerdere jaren van een op een meer dan uitstekende locatie gevestigde showroom met volop eigen parkeergelegenheid. De showroom van ± 500m², gedeeltelijk voorzien van een verdiepingsvloer met kantoren van in totaal ± 250m² , maakt deel uit van een bedrijfspand met daarin nu tevens een tweetal andere branche gerelateerde bedrijven en een werkplaats. Huur van het gehele pand ( ± 1800 m² BVO) is bespreekbaar. De kastenwinkel is op een locatie in Zuid Nederland gevestigd.   


Activiteiten van het bedrijf

Het bedrijf is specialist in het leveren en monteren van maatwerkkasten zoals de merken Noteborn, InQuino en Excellent (Allure), standaard slaapkamerkasten en in toenemende mate Industriële aluminium schuif-, draai- en taatsdeuren. Dit alles in hoofdzaak aan particuliere opdrachtgevers. Het bedrijf heeft geen eigen productie maar wel eigen monteurs in dienst.


Onderscheidend vermogen

De kracht van het bedrijf is de uitstekende en goed bereikbare zichtlocatie, de grote showroom met vele voorbeeld opstellingen en de ervaring van de service gerichte medewerkers. Daarnaast heeft het bedrijf een meer dan uitstekend imago in de regio.


Overig

De kastenwinkel die dit jaar een grote groei doormaakt, is volop in bedrijf en heeft goede tot zeer goede recensies. Wij zoeken een koper met de nodige ervaring in dezelfde of een soortgelijke branche voor een overname in 2021.


Speciaalzaak in (maatwerk)kasten en Industriële deuren
Regio
Noord-Brabant
Branche
Detailhandel Non-Food
Type
Te koop aangeboden
Omzet
1.000.000 - 2.500.000
Overname
100.000 - 250.000

Dit profiel is door de gebruiker On-hold geplaatst. Er kan op dit moment niet op gereageerd worden.