Profiel nr. 102147

Erkend W-installatiebedrijf en verhuur/onderhoudsbedrijf van Cv-installaties

22/04/2021 Geplaatst

Gevestigd in

Limburg

Algemene informatie

Branche

Bouw

Soort bedrijf

Installatiebedrijf

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Groeiend

Aantal medewerkers (in FTE)

5 - 10

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 1.000.000 - € 2.500.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

€ 100.000 - € 250.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Het betreft een mogelijke overname van enerzijds een erkend W-installatiebedrijf en anderzijds haar zusteronderneming die zich bezig houdt met uitsluitend de verhuur en onderhoud van Cv-installaties en airco-systemen. Alleen de overname van het W-installatiebedrijf is bespreekbaar.

De onderneming is 13 jaar geleden opgericht door de naamgever van de onderneming. Deze startte in 2007 in de vorm van een eenmanszaak de onderneming. In 2016 werd besloten de eenmanszaak te wijzigen in een besloten vennootschap. Doordat de activiteiten gestaag groeiden en er een grotere diversiteit in de activiteiten ontstond, is de onderneming recentelijk geherstructureerd. Een tweede dochtervennootschap werd opgericht en de verhuuractiviteiten (Cv-installaties en airco’s) verplaatsten van de huidige houdstermaatschappij naar de nieuwe dochtervennootschap.

Het werkgebied van de ondernemingen bestrijkt geheel Limburg, maar de onderneming heeft een sterke regionale positie opgebouwd.


Activiteiten van het bedrijf

Het W-installatiebedrijf heeft jarenlange ervaring in advies, aanleg, service en onderhoud van Cv-installaties, warmtepompen, airco’s (klimaattechniek) alsmede de installaties van keukens en badkamers. De zustermaatschappij houdt zich enkel bezig met de verhuur en onderhoud van Cv-installaties en airco-systemen.

De opdrachtgevers van het W-installatiebedrijf zijn divers, variërend van lokale MKB-ondernemingen projectontwikkelaars, lokale overheden, VvE’s, zorginstellingen en particulieren.

De onderneming die zich uitsluitend bezig houdt met de verhuur van Cv-installaties heeft voornamelijk particuliere klanten.

 

 


Overig

Beide ondernemingen worden gevoerd in de vorm van een B.V. Het goed op elkaar ingespeelde personeelsteam bestaat uit de eigenaar, 1 werkvoorbereider, 1 administratieve kracht en een 5-tal monteurs. Al het personeel is in dienst van het W-installatiebedrijf en wordt in voorkomende gevallen “doorverhuurd” aan het zusterbedrijf.

De onderneming is gevestigd in een voormalig woon-winkelpand waarin zich thans een showroom, opslagruimte/loods en kantoorruimte bevindt.

Het pand is eigendom van de houdstermaatschappij . Er is sprake van een flexibel huurcontract.

De ondernemer heeft er voor gekozen zijn leven een andere invulling te geven. Opvolging wordt gezocht in de vorm van een strategische- dan wel een MBI-kandidaat met voldoende kennis en affiniteit met de branche en de markt. Zowel binnen de familiaire kring alsmede het huidig personeelsbestand is er geen overnamekandidaat beschikbaar.

Verkoper is bereid om na de bedrijfsoverdracht gedurende een nog nader te bepalen periode werkzaam te blijven binnen de onderneming(en) om zodoende de overdracht soepel te laten verlopen.


Erkend W-installatiebedrijf en verhuur/onderhoudsbedrijf van Cv-installaties
Regio
Limburg
Branche
Bouw
Type
Te koop aangeboden
Omzet
1.000.000 - 2.500.000
Overname
N.o.t.k.