Profiel nr. 102139

Hoogwaardig kunststofspuitgietbedrijf met internationaal klantenbestand

16/10/2020 Geplaatst

Gevestigd in

Nederland

Algemene informatie

Branche

Industrie

Soort bedrijf

Kunststof- en rubberverwerkende industrie

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

> 50

Type koper

  • Strategische overname
  • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

> 5.000.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

Betreft: De gedeeltelijke overname van de aandelen van een besloten vennootschap, waarbij 30-40% van de aandelen betrokken is. Doel is om op termijn het volledige eigendom over te dragen.

Reden verkoop: Om diverse redenen is de huidige DGA op zoek naar versterking in de vorm van een strategische en financiële sparringpartner:

  • Gezamenlijk kan het marktpotentieel optimaal benut worden, hiertoe zal een groeiplan opgesteld worden;
  • Realiseren van de verdere groei en professionalisering van de organisatie;
  • De toekomstige partner kan de huidige eigenaar ondersteunen op het gebied van strategie, nieuwe klanten en netwerken.

Activiteiten van het bedrijf

Profiel onderneming: Het bedrijf bestaat al ruim 50 jaar en heeft in de periode van bijna 25 jaar waarin de huidige eigenaar betrokken is geweest een behoorlijke groei doorgemaakt. Zowel in omvang als in klanten als in type klanten en productie. Het betreft een internationale speler met een loyaal en gerenommeerd klantenbestand in diverse branches. 

De onderneming is gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van technische kunststof spuitgietproducten. De engineering en productietechnieken zijn hoogwaardig te noemen. Het up-to-date en high-end machinepark alsmede de huidige huisvesting biedt voldoende ruimte tot groei.

Werknemers: Er zijn momenteel circa 110 werknemers in dienst (100 FTE). De huidige eigenaar maakt onderdeel uit van een volwaardig MT.

Locatie: De onderneming is gevestigd in Nederland.


Onderscheidend vermogen

Financiële gegevens: Het bedrijf heeft de afgelopen jaren een netto-omzet gerealiseerd rond de € 20 miljoen. Vanwege COVID-19 ondervindt de onderneming momenteel een omzetdruk, dit heeft betrekking op een deel van het klantportfolio.

Voor de komende jaren wordt echter weer een groei voorzien. Zowel vanuit de bestaande klantenbase als vanuit de goed gevulde offerte- en orderportefeuille met nieuwe klanten.


Overig

Opmerkingen: De ‘klik’ met de toekomstige partner en de ‘match’ met de onderneming zijn voor de huidige DGA van cruciaal belang. Een juiste waardering is evident. Bij verdere interesse en gebleken aansluiting is een uitgebreid investeringsmemorandum beschikbaar.

Geïnteresseerde kandidaten dienen over 1 miljoen aan financiele middelen te beschikken om in aanmerking te komen als kandidaat-participant.


Hoogwaardig kunststofspuitgietbedrijf met internationaal klantenbestand
Regio
Nederland
Branche
Industrie
Type
Te koop aangeboden
Omzet
> 5.000.000
Overname
N.o.t.k.