Profiel nr. 102092

Aantrekkelijke mode- en interieurstoffen zaak A1 locatie Randstad

09/10/2020 Geplaatst

Gevestigd in

Zuid-Holland

Algemene informatie

Branche

Detailhandel Non-Food

Soort bedrijf

Overig

Rechtsvorm

Eenmanszaak

Transactievorm

Activa / passiva transactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname
  • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 100.000 - € 250.000

Indicatie overnamebedrag

€ 0 - € 100.000

Resultaat voor belasting

€ 0 - € 100.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Gerenommeerde retail onderneming met interieur- en modestoffen aangeboden. De eigenaar wil verkopen vanwege de leeftijd en is bereid bij de juiste kandidaat de eerste periode te ondersteunen.

Winkel en assortiment.

Deze lokaal zeer bekende stoffenwinkel, in een van de top 10 gemeenten in de Randstad, bestaat al 32 jaar en heeft een regionale functie. De winkel heeft een ruim assortiment mode- en quiltstoffen in het hogere segment met betere marges. De onderneming heeft een serie eigen importeurs met hoogwaardige stoffen uit buitenland.  

 


Activiteiten van het bedrijf

Naast de mode-, quilt- en interieur stoffen worden er fournituren en naaimachines verkocht. Ook voor reparatie/onderhoud aan naaimachines kunnen de klanten hier terecht. 

Vrijwel de hele week zijn er doorlopend cursussen. Deze worden overdag en in de avond gegeven in een aparte ruimte bij de winkel.

Daarnaast verzorgt de onderneming maatkleding en verstelwerk. Voor de interieurstoffen wordt er samengewerkt met gespecialiseerde naaiateliers.


Onderscheidend vermogen

Klantenkring.

De klantenkring is zeer loyaal. Gemiddeld komen er 70 klanten per dag, veel aanloop en terugkerende klanten. Daarnaast heeft de onderneming een goede naam in de regio waar veel klanten vandaan komen. 

De winkel is 2 maal 'creatieve winkel van het jaar' geweest. 

De onderneming is gevestigd in prettig pand in het centrum van de plaats op A1 locatie. Parkeerplaats voor de deur.  Er heerst een fijne ambiance in de winkel. Het pand wordt gehuurd, huur is € 2.500 p.m. Welwillende particuliere eigenaar van het pand.


Overig

Profiel koper:

Affiniteit met de zelfmaak- en/of modebranche is belangrijk. Daarnaast bevelen we een goede vakkenis aan die de verkoper kan actualiseren. 

De onderneming beschikt over een eigen website. Een ondernemer met voldoende kennis van sociale media en online campagnes kan direct een online strategie toevoegen. 


Afbeeldingen
Aantrekkelijke mode- en interieurstoffen zaak A1 locatie Randstad
Regio
Zuid-Holland
Branche
Detailhandel Non-Food
Type
Te koop aangeboden
Omzet
100.000 - 250.000
Overname
0 - 100.000