01/09/2020 Geplaatst

Gevestigd in

Nederland

Algemene informatie

Branche

Detailhandel Non-Food

Soort bedrijf

Wonen en slapen

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Activa / passiva transactie

Levensfase onderneming

Groeiend

Aantal medewerkers (in FTE)

5 - 10

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname
  • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 500.000 - € 1.000.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

€ 100.000 - € 250.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Sinds 1982 is dit landelijk bekende franchiseconcept actief op de Nederlandse markt met momenteel 18 vestigingen. Sinds de start wordt er een actief assortiment geboden dat specifiek is afgestemd op mensen die actueel en jong willen wonen. Inmiddels is de formule flink doorontwikkeld en is er aansluiting gezocht bij een grote inkoopcoöperatie. Afgelopen jaar is er veel aandacht geweest voor conceptontwikkelingen (o.a. in de look-and-feel) en is er een nieuwe omni-channel strategie uitgerold.  In Zaandam wordt winkel 19 gerealiseerd. Het pand is reeds beschikbaar en voor de exploitatie zoeken wij per direct een geschikte onderemer.  


Activiteiten van het bedrijf

Duidelijkheid, inspirerend en prikkelend! Dat typeert de organisatie. De organisatie gelooft er sterk in dat mensen in het drukke, gehaaste dagelijkse leven behoefte hebben aan een woninginrichtings-partner. U biedt daarom het levensgevoel van ‘Homemade Happiness’; ruimte om te wonen, werken, koken en slapen, te ademen, te genieten en samen te komen.


Onderscheidend vermogen

De centrale organisatie is verantwoordelijk voor het formulemanagement, styling, inkoop/collectioneren, marketing/communicatie, automatisering, opleidingen en advisering rond diverse bedrijfsaspecten. Als ondernemer blijft u zelf verantwoordelijk voor het samenstellen van uw assortiment, lokale promotie en de tevredenheid van uw klanten.  Het concept heeft een duidelijk, onderscheidend vermogen en een eigentijdse look-and-feel.  En ook de trend en ontwikkelingen zijn gustig. De reeds bestaande vestigingen laten in 2020 een omzetgroei van +28% zien ten opzichte van 2019 en de omzet per m2 ligt hoger dan het branche gemiddelde.  


Overig

Hoewel het winkelformat al bekend is en het zijn succes al bewezen heeft, zoeken wij een ondernemer die een nieuwe locatie met ons wilt openen in Zaandam. De ondernemer die wij zoeken, kenmerkt zich met een echte handels-/ondernemersgeest. Winkel ervaring als ondernemer of bedrijfsleider is een pré. Daanst heb je voldoende leiderschapskwaliteiten en financieel inzicht om jouw bedirjf te runnen. 


Wooninrichting winkel Zaandam
Regio
Nederland
Branche
Detailhandel Non-Food
Type
Te koop aangeboden
Omzet
500.000 - 1.000.000
Overname
N.o.t.k.