Profiel nr. 101879

Merk/groothandel in interieur accessoires is op zoek naar businesspartner

02/09/2020 Geplaatst

Gevestigd in

Noord-Holland

Algemene informatie

Branche

Groothandel

Soort bedrijf

Overig

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname
  • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 500.000 - € 1.000.000

Indicatie overnamebedrag

€ 100.000 - € 250.000

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

De onderneming is al meer dan 20 jaar een groothandel in interieur accessoires van een bekend eigen merk. Verkoop middels een B2B (aan interieur winkels in Europa) en B2C webshop. De producten worden veelal in huis ontworpen en op verschillende plekken in de wereld geproduceerd. Het klantenbestand is loyaal. Duurzaamheid is belangrijk.


Onderscheidend vermogen

De DGA heeft behoefte aan een nieuwe impuls. Ze wil verandering, groei en weer een fysieke winkel openen. Door de krimp van de laatste jaren (in FTE) mist zij een gelijkwaardige sparringpartner met dezelfde commitment. Ze barst van de energie en ideeën en weet dat zij met de juiste partner het bedrijf op een duurzame manier kan laten groeien. Er zijn tal van mogelijkheden en het businessmodel is schaalbaar.


Overig

Ze is op zoek naar een energiek persoon die een visie heeft, die snel zelfstandig delen van het bedrijf kan leiden en op onderdelen de volledige verantwoordelijkheid wil nemen. Ze is op zoek naar een ambitieuze partner die 50% van de aandelen overneemt. Affiniteit met de branche, type producten of online marketing is een pré. De gelden zullen grotendeels gebruikt worden om het bedrijf een kapitaalinjectie te geven.

De voorkeur gaat uit naar een MBI van 50% van de aandelen, maar bij een goed bod wil de DGA een overname van het gehele bedrijf overwegen.

 


Merk/groothandel in interieur accessoires is op zoek naar businesspartner
Regio
Noord-Holland
Branche
Groothandel
Type
Te koop aangeboden
Omzet
500.000 - 1.000.000
Overname
100.000 - 250.000