19/08/2020 Geplaatst

Gevestigd in

Zuid-Holland

Algemene informatie

Branche

Detailhandel Non-Food

Soort bedrijf

Sportzaak

Rechtsvorm

Eenmanszaak

Transactievorm

Activa / passiva transactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 250.000 - € 500.000

Indicatie overnamebedrag

€ 100.000 - € 250.000

Resultaat voor belasting

€ 0 - € 100.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

De onderneming betreft een familiebedrijf dat al 5 generaties gevestigd is op de huidige locatie (huurpand) in het centrum van deze grote plaats met 125.000 inwoners.

In 2014 is er een keuze gemaakt om de winkel meer te specialiseren en middels een enquête zijn de vaste klanten gevraagd wat de sterke punten zijn van de onderneming en waar zij zich in kunnen verbeteren. De focus is gelegd op wandelen en het assortiment en de doelgroep zijn hierop aangepast.

Nu staat het bedrijf als een huis met een constante omzet over de afgelopen jaren en een beter resultaat in 2019 dan in de jaren daarvoor.

De huidige eigenaar heeft het gevoel gekregen dat hij een nieuwe uitdaging aan wilt gaan en heeft daarom besloten om zijn bedrijf in de verkoop te zetten. De onderneming is aangesloten bij  GMS.

 

 

 

 

 

 

 


Activiteiten van het bedrijf

De Wandelspeciaalzaak is hét adres voor de wandelaar. Of je nu aan wandelevenementen deelneemt zoals de Nijmeegse Vierdaagse, geniet van de natuur, loopt voor vitaliteit, met de hond een stuk gaat wandelen of op reis gaat wandelen (dagtochten);

Het uiteindelijke doel is dat iedereen blij verrast wordt en tevreden de deur uit wandelt.

Alle producten worden geselecteerd aan de hand van hun functionele eigenschappen en duurzaamheid in de productieketen.

Naast schoenen wordt er ook kleding verkocht.

 


Onderscheidend vermogen

De onderneming biedt op 130 m2 verkoopvloeroppervlak, een uitgekiende collectie  schoenen en kleding, waarbij er optimaal wordt geprofiteerd van de samenwerking met GMS.
De medewerkers bieden service door interesse, zijn vakkundig en oplossingsgericht. Daarnaast is de locatie optimaal in het centrum van de stad. De onderneming heeft een zeer sterke naam en een groot vast klantenbestand.


Overig

De onderneming is ideaal voor een startende ondernemer. Daarnaast is de onderneming ook zeer aantrekkelijk voor bedrijven die willen uitbreiden.


Wandelspeciaalzaak Zuid Holland
Regio
Zuid-Holland
Branche
Detailhandel Non-Food
Type
Te koop aangeboden
Omzet
250.000 - 500.000
Overname
100.000 - 250.000