12/08/2020 Geplaatst

Gevestigd in

Zuid-Holland

Ook interessant voor

Zeeland

Algemene informatie

Branche

Dienstverlening

Soort bedrijf

Schoonmaakbedrijf

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Nader te bepalen

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • Strategische overname
  • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 100.000 - € 250.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

€ 0 - € 100.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

De onderneming is een kleine onderneming en houdt zich bezig met het reinigen van textiel vanuit één vestiging (gehuurd tot 1 april 2021) in Rotterdam en bedient haar klanten (voornamelijk restaurants) in de regio Rotterdam-Rijnmond.


Activiteiten van het bedrijf

De omzet wordt gerealiseerd bij restaurants (Rotterdam en omstreken) waarbij wasgoed wordt opgehaald en teruggebracht door de onderneming. De omzet is toegenomen van circa 160K in 2016 naar circa 200K in 2019. Die stijging komt door een toename van het aantal lopende contracten bij restaurants.

De onderneming beschikt over circa 35 doorlopende contracten. De ondernemer is erin geslaagd om jaarlijks nieuwe klanten aan haar portefeuille toe te voegen door haar goede en betrouwbare dienstverlening.

In 2019 werd bij de grootste afnemer 15K omzet gerealiseerd. Door de klant- en omzetspreiding is er geen grote afhankelijkheid van specifieke debiteuren.


Onderscheidend vermogen

De onderneming is uitermate geschikt voor ambitieuze ondernemer(s) (in spe) om de huidige activiteiten naar eigen inzicht voort te zetten of te laten groeien.

De huidige ondernemer stopt vanwege het benaderen van de pensioenleeftijd en is enthousiast om de activiteiten gedurende een inwerkperiode over te dragen aan een nieuwe ondernemer.

De ondernemer gaat uit van een 100% aandelentransactie. Een activa/passiva transactie is, onder voorwaarden, bespreekbaar.


Overig
  • De huidige locatie is tot 1 april 2021 gehuurd. De huur is door de huidige ondernemer opgezegd zodat een nieuwe ondernemer vrij is om een andere locatie te betrekken en de activiteiten verder te laten groeien.
  • Op de huidige locatie wordt het wasgoed van de restaurants gereinigd, gevouwen en verwerkt om te retourneren voor gebruik. De activa bestaat uit gerenommeerde merken van wasmachines, drogers, strijktafel, verpakkingsmachine, mangel en overige activa ten behoeve van de exploitatie.
  • Verder heeft de onderneming 1 bedrijfsauto in eigendom en wordt er 1 bedrijfsauto geleased welke beide onderdeel zijn van een transactie.
  • Het personeelsbestand bestaat uit de meewerkend eigenaar, zijn vrouw en 1 medewerker. Na een overdrachtsperiode zal er geen personeel meegaan naar de Koper. De nieuwe eigenaar zal hier volledig zelf verantwoordelijk voor zijn.
  • Bij voldoende concrete raakvlakken kan er, na ondertekening van een geheimhoudingsverklaring, een kennismaking worden ingepland met de ondernemer.
  • Er is geen informatiememorandum beschikbaar en nadere financiële informatie wordt verstrekt na een kennismaking met de ondernemer.

Project Clean Restaurant
Regio
Zuid-Holland
Branche
Dienstverlening
Type
Te koop aangeboden
Omzet
100.000 - 250.000
Overname
N.o.t.k.