Profiel nr. 101839

Car- en Truckwash met ruimte voor garage, showroom of opslag in Overijssel op ruime kavel industrieterrein

17/08/2020 Geplaatst

Gevestigd in

Overijssel

Algemene informatie

Branche

Detailhandel Non-Food

Soort bedrijf

Autobedrijf, garage, materialen

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Groeiend

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname
  • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

Vertrouwelijk

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

€ 0 - € 100.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Het bedrijfspand is gelegen op een industrieterrein in het noorden van de provincie Overijssel. De bereikbaarheid is prima doordat lokale wegen langs het industrieterrein lopen.

Op dit moment is er in een gedeelte van het pand een carwash (kettingstraat) en truckwash (rollover) gevestigd. Daarnaast zijn op het terrein nog twee wasplaatsen met duo-stofzuigers met vier losse stofzuigerplaatsen.

In het bedrijfspand bestaat de mogelijkheid een ruimte in te richten als werkplaats en/of autoshowroom. In de ruimte zijn twee ingebouwde bruggen aanwezig.

De wachtruimte en kantoren zijn voorzien van een gezellige inrichting inclusief professionele DE koffiemachine, koelkast, vriesvitrine en kassablok. In het pand zijn twee keukens/lunchruimtes welke zijn voorzien van alle gemakken.


Activiteiten van het bedrijf

De hoofdactiviteit van het wascentrum is het wassen van alle soorten voertuigen. Naast het autowassen worden de diensten van een poetscentrum, die een aanvulling bieden op het wassen, aangeboden. In de buurt de onderneming is een tankstation is voor alle voertuigen gevestigd, daarnaast is er op hetzelfde industrieterrein een vrachtwagen garage aanwezig.

De ruimtes in het pand worden op dit moment niet volledig gebruikt. Er is de mogelijkheid om een gerelateerd (auto)bedrijf te vestigen in het pand van het wascentrum.


Onderscheidend vermogen

Alles onder-1-dak.

Dit All-In Autowascentrum is uniek in de regio en naar eigen wens verder in te richten en uit te breiden. De begrootte aantallen van het wascentrum worden op dit moment niet behaald. De truckwash was tot begin 2021 winstgevend.

De capaciteit van beide wasstraten biedt ruim voldoende mogelijkheid om de uitbreiding aan te kunnen. Doordat het wascentrum uniek is in de regio is er veel potentieel om door te groeien mits de juiste marketing kan worden toegepast. Hier is winst te behalen door de nieuwe eigenaar.

 


Overig

Het pand en de truck wasinrichting worden op dit moment gehuurd met optie tot koop. De kettingwasstraat voor auto’s is eigendom van de BV. De vergunningen die nodig zijn voor de exploitatie zijn allemaal aanwezig. Op dit moment is er 1 medewerker (1 FTE) in vaste dienst en 2 uitzendkrachten (1 FTE).

Doordat de huidige eigenaar zich niet volledig kan toeleggen op de verdere ontplooiing van de onderneming wordt er gezocht naar een nieuwe eigenaar die de energie en de middelen heeft om de volgende stap in de onderneming te maken.


Car- en Truckwash met ruimte voor garage, showroom of opslag in Overijssel op ruime kavel industrieterrein
Regio
Overijssel
Branche
Detailhandel Non-Food
Type
Te koop aangeboden
Omzet
Vertrouwelijk
Overname
N.o.t.k.