Profiel nr. 101784

Succesvolle bouwmarkt in Olst, Overijssel

27/01/2021 Geplaatst

Gevestigd in

Overijssel

Algemene informatie

Branche

Detailhandel Non-Food

Soort bedrijf

Doe-het-zelf / bouwmarkt

Rechtsvorm

Eenmanszaak

Transactievorm

Activa / passiva transactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname
  • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 500.000 - € 1.000.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

Het betreft een winkel aangesloten bij een landelijk bekende doe het zelf franchiseorgaisatie. Een begrip in de regio en voor lange tijd (27 jaar) een succesvolle onderneming.


Activiteiten van het bedrijf

De ondernemers hebben een ruim en marktconform assortiment en bieden naast verkoop in bouwmaterialen en doe-het-zelf producten, diensten aan voor montage van deze producten aan huis. Het bedrijf heeft een zagerij en magazijn. Naast het uitgebreide assortiment ook een aantal door de organisatie aangeboden exclusieve merken. Vanuit de franchiseorganisatie zijn goede benchmarks voor een bewezen rendement en marge. Er is een uitgebalanceerd marketing programma vanuit de formule, ook is de winkel aangesloten op het landelijke webshopplatform.


Onderscheidend vermogen

De doe-het-zelf branche maakt de laatste jaren een omzetgroei door. De formule profiteert daar mede door de in 2016 ingezette strategie extra in. De winkels zijn gericht op traditioneel bouwmarkt assortiment 'meten maken en monteren door de consument' en speelt goed in op de toekomstige ontwikkelingen. Denk hierbij aan meer 1 persoonshuishoudens, vergrijzing en focus op besparend wonen, langer thuiswonen, veiliger wonen en mooier wonen.


Overig

Het aanbod is interessant voor zowel een startende als een ervaren ondernemer die met steun van een succesvolle franchiseorganisatie in een rijdende trein stapt.


Afbeeldingen
Succesvolle bouwmarkt in Olst, Overijssel
Regio
Overijssel
Branche
Detailhandel Non-Food
Type
Te koop aangeboden
Omzet
500.000 - 1.000.000
Overname
N.o.t.k.