Menu

Profiel nr. 101686

Kleinschalig bedrijf in de verkoop van infraroodcabines en sauna’s

30/06/2020 Geplaatst

Gevestigd in

Zuid-Holland

Algemene informatie

Branche

Detailhandel Non-Food

Soort bedrijf

Overig

Rechtsvorm

Eenmanszaak

Transactievorm

Activa / passiva transactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

 • MBI kandidaat
 • Strategische overname
 • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 100.000 - € 250.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

€ 0 - € 100.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Het bedrijf wordt te koop aangeboden vanwege leeftijd ondernemer. Het runnen van het bedrijf is altijd met veel plezier gedaan.

Kleinschalig bedrijf in de verkoop van infraroodcabines en sauna’s. Het bedrijf heeft in 14 jaar een goede reputatie opgebouwd, er zijn alleen tevreden klanten!

Het bedrijf is gevestigd in West-Nederland, in de regio zijn verder geen andere bedrijven in dezelfde branche actief. Indien gewenst is het bedrijf gemakkelijk verplaatsbaar naar andere regio.  


Activiteiten van het bedrijf
 • De verkoop is voornamelijk gericht op de particuliere markt, maar er wordt zo nu en dan ook aan bedrijven geleverd. Klanten komen uit heel Nederland en vaak ook uit België. Er zijn 5 dealer schappen, van verschillende merken, er zijn zeer goede relaties met de leveranciers.
 • Het bedrijf wordt gerund door 1 persoon.
 • Er zijn goede winstmarges te behalen.
 • Geen personeel overname, geen goodwill.
 • De klanten worden aangetrokken via internet, er zijn 3 websites waarvan 2 zeer goed geïndexeerd door Google. Via de websites kan ook online verkocht worden omdat de webshops draaien op uitstekende CS-cart webshop software.
 • Het bedrijf heeft 4 domeinnamen in bezit welke in deze branche uniek zijn, waaronder 1 domeinnaam die in deze branche als de domeinnaam gezien wordt.
 • Het betreft een online bedrijf met showroom. Werving van klanten gaat via internet en verkoop via de showroom of webshops. De transactiewaarde ligt tussen de € 2.500 en € 12.000. Het grootste gedeelte van de omzet komt voort uit maatwerk. Het bedrijf is hierop gespecialiseerd en ondervindt beperkte concurrentie.

Onderscheidend vermogen
 • Het bedrijf onderscheidt zich door de persoonlijke aandacht aan de klant van de eigenaar. Een eigenaar die altijd en ten alle tijden bereikbaar is voor de klant, zeer gedreven en groot verantwoordelijkheidsgevoel om alles op correcte manier af te handelen. Alle vragen en e-mails worden indien mogelijk dezelfde dag aan de klant beantwoord. De service aan de klant staat zeer hoog in het vaandel. Bedrijf heeft veel tevreden klanten.
 • Er worden standaard modellen aangeboden, maar daarnaast is het bedrijf tevens gespecialiseerd in maatwerk sauna’s waarbij een infraroodcabine of sauna op maat wordt geleverd, meestal voor inbouw in badkamers.
 • De toekomstige ondernemer kan dit bedrijf parttime voortzetten of de groeikansen benutten door meer (tijd) te investeren in marketing en/of fysieke showrooms. 
 • Plaatsing en installatie worden door de ondernemer uitbesteed aan de leveranciers. De leveranciers bieden ook goede informatie en technische ondersteuning aan de ondernemers en/of zijn klanten.

Overig

De koper moet gedreven zijn de klanten zo goed mogelijk te helpen in het realiseren in wat de klant voor ogen heeft. De huidige eigenaar is bereid mee te werken aan een goede en soepele overdracht van het bedrijf aan de nieuwe eigenaar.

Het bedrijf is verplaatsbaar, het huurcontract is met 3 maanden opzegbaar. O.G is eventueel ook te koop. Er is geen sprake van de verplichting van overname van een huurovereenkomst of personeel.

Kansen: Marketingactiviteiten die een bijdrage hebben geleverd aan de huidige omzet: Inzetten van Google functionaliteiten, zoals Adwords en Ads (2010-heden), Reclamebord langs provinciale weg (2007-2011), Certificering door en naamsvermelding en advertenties op 5-sterrenspecialist.nl (2012-heden). Er liggen kansen op het gebied van social media, beursdeelname, reclame drukwerk en rtv-reclame.


Kleinschalig bedrijf in de verkoop van infraroodcabines en sauna’s
Regio
Zuid-Holland
Branche
Detailhandel Non-Food
Type
Te koop aangeboden
Omzet
100.000 - 250.000
Overname
N.o.t.k.
Contact met dit profiel Bewaar als favoriet

Interesse of meer informatie?

Je kunt gratis en vrijblijvend in contact komen met de aanbieder van het profiel. Na het invullen van je e-mailadres kun je je interesse kenbaar maken of meer informatie aanvragen. De door ons gevraagde data zijn uitsluitend bedoeld voor het leggen van contact en zullen dan ook discreet behandeld worden door de ontvangende partij.

Zo kom je in contact:

 • Vul hieronder je e-mailadres in
 • Wanneer deze reeds bekend is, log in of klik op wachtwoord vergeten
 • Vul vervolgens het reactieformulier in en verzend het
 • Wij controleren je reactie en sturen hem door naar de aanbieder
 • De aanbieder neemt binnen 7 dagen contact met je op
 • Na 7 dagen niks gehoord? Laat het ons weten

 • Begeleidende tekst voor aanbieder

  • Stel eventuele vragen
  • Geef aan vanwaar er interesse is
  • Vertel iets over je achtergrond

  Beschikbaar eigen vermogen

  Let op: voor financiering van een bedrijfsovername is minimaal 25% eigen inbreng vereist.


  Deze gegevens zijn enkel bedoeld voor het tot stand brengen van contact. De gegevens worden door ons gecontroleerd voordat we ze doorsturen naar de aanbieder. Reacties die incompleet zijn of niet kloppende gegevens bevatten worden niet doorgestuurd.

  Postcode

  Vul uw postcode en huisnummer in en uw adres wordt automatisch geladen.


  E-mail

  Vul de juiste gegevens in, zodat de profielplaatser contact met je op kan nemen.

  Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.

  Mobiele Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.


  Na het plaatsen van deze reactie wordt automatisch een account voor je aangemaakt. Van hieruit kun je makkelijk deze en eventuele volgende reacties beheren. Creëer hieronder een wachtwoord. Het wachtwoord moet minimaal 6 karakters lang zijn.