Profiel nr. 101563

Webshop en fysieke locatie Barefoot (hard)loop- en wandelschoenen

08/06/2020 Geplaatst

Gevestigd in

Zuid-Nederland

Ook interessant voor

  • Utrecht
  • Zuid-Holland

Algemene informatie

Branche

Detailhandel Non-Food

Soort bedrijf

Webwinkel

Rechtsvorm

VOF

Transactievorm

Activa / passiva transactie

Levensfase onderneming

Groeiend

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 250.000 - € 500.000

Indicatie overnamebedrag

€ 100.000 - € 250.000

Resultaat voor belasting

€ 0 - € 100.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

De NL onderneming (VOF) is inmiddels ruim 10 jaar actief met de verkoop (detailhandel / webshop) van (hard)loop/wandelschoenen volgens een uniek barefoot concept. Deze is gebaseerd op een meer natuurlijke manier van bewegen / lopen. Het resultaat is het oplossen/vermijden van het voet-, knie- en rugklachten en blessurepreventie. Het klantenbestand omvat circa 2.500 klanten op jaarbasis. Daarvan zijn naar schatting 60% terugkerende klanten. Dit zijn over het algemeen klanten in de leeftijdsgroep 20 tot 70 jaar. In het algemeen gebruikers met problemen met het bewegingsapparaat. Na gebruik keren deze veelal niet meer terug naar traditioneel schoeisel. Het geografische afzetgebied is geheel NL, deels B. De jaaromzet is, ondanks de zeer beperkt promotie/verkoop/acquisitie, met gemiddeld zo’n 15% stijgende. De jaaromzet 2019 bedroeg €272.000 met een brutomarge van €105.000 (39%). De onderneming is gevestigd in Noord-Brabant. Maar kan zonder problemen op een willekeurige andere locatie worden voortgezet. Naast de vennoten (man/vrouw) is er geen personeel in dienst. 


Activiteiten van het bedrijf

De onderneming importeert schoeisel. Op de fysieke locatie krijgen klanten advies / begeleiding / training over beweging, bewegingsapparaat en techniek. De onderneming is voorraadhoudend en verzorgt zelfstandig de verzending van de (online) verkochte producten.


Onderscheidend vermogen
  • Een goede naamsbekendheid en een groeiend klantenbestand.
  • De omzet wordt deels gerealiseerd door de regelmatig terugkerende bestellingen.
  • Kenmerkend is het unieke concept en de klantenbinding door advies en begeleiding.

Overig

De huidige vennoten willen vanwege hun leeftijd op enige termijn het stokje overdragen. De onderneming kan, naar verwachting, op korte termijn een snelle groei realiseren door inbreng van een nieuw commercieel elan. Met name een meer gerichte commerciële activiteit en gebruik van social media. Na de overdracht zijn vennoten, in overleg, beschikbaar voor verdere ondersteuning. De bedrijfsovername is gedacht in overdracht van domeinnamen en klantenbestand, fysieke locatie, magazijninventaris en courante voorraad. 


Afbeeldingen
Webshop en fysieke locatie Barefoot (hard)loop- en wandelschoenen
Regio
Zuid-Nederland
Branche
Detailhandel Non-Food
Type
Te koop aangeboden
Omzet
250.000 - 500.000
Overname
100.000 - 250.000