Profiel nr. 101547

Investeerder gezocht voor validatie en kalibratie dienstverlener

04/06/2020 Geplaatst

Gevestigd in

Oost-Nederland

Algemene informatie

Branche

Industrie

Soort bedrijf

Overig

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Groeiend

Aantal medewerkers (in FTE)

0

Type koper

  • Strategische overname
  • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 100.000 - € 250.000

Indicatie overnamebedrag

€ 100.000 - € 250.000

Resultaat voor belasting

€ 0 - € 100.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Het bedrijf is expert in procesvalidatie op het gebied van reiniging, desinfectie en sterilisatie in de medische sector, gebruikmakend van bewezen meetapparatuur en middels een snel en flexibel dienstverleningsconcept. De onderneming heeft een sterke positie in validatie van sterilisatie- en desinfectieprocessen. Daarnaast heeft het bedrijf een tweetal softwarepakketten ontwikkeld voor ziekenhuisapotheken ten behoeve van medicijnbereiding en voorraadbeheer van geneesmiddelen.  


Activiteiten van het bedrijf

Op dit moment kan het bedrijf maar een beperkt aantal kalibratie- en validatiediensten aanbieden. Deze diensten moeten worden uitgebreid naar de behoefte van de huidige markt en de nieuwe markten. Nieuwe afzetmarkten: De onderneming is op dit moment alleen actief in de ziekenhuiswereld. De beoogde nieuwe markten zijn Life sciences, farmaceutische, voedsel-(Food) en diervoeder- (Feed) industrie verdienmodel: Huidige verdienmodel bestaat enerzijds uit uurvergoedingen voor geleverde diensten en anderzijds uit de verkoop van software/licenties. In het nieuwe verdienmodel komen daar de uurvergoedingen voor opzet en onderhoud van bredere kwaliteitssystemen bij.  


Onderscheidend vermogen

Marktontwikkeling: Bedrijven en instellingen willen zich steeds meer bezighouden met hun kernactiviteiten waardoor kalibratie- en validatiewerkzaamheden steeds vaker worden uitbesteed. Voor het opzetten en aanpassen van kwaliteitsmanagementsystemen worden hoog opgeleide (HBO/WO) mensen met een specifiek kennisgebied gevraagd. Deze mensen zijn beperkt beschikbaar en duur. Vandaar dat het opzetten en upgraden steeds vaker wordt uitbesteed (tijdelijke trajecten). Het onderhouden van het systeem wordt meestal in eigen beheer gedaan.


Overig

Indien de investeerder uit de branche komt zou dat meerwaarde hebben maar hoeft niet. Bedrag is € 260.000 voor verder uitwerken concept/ verkoop en aanschaf apparatuur.


Investeerder gezocht voor validatie en kalibratie dienstverlener
Regio
Oost-Nederland
Branche
Industrie
Type
Te koop aangeboden
Omzet
100.000 - 250.000
Overname
100.000 - 250.000