20/05/2020 Geplaatst

Gevestigd in

Nederland

Algemene informatie

Branche

Industrie

Soort bedrijf

Overig

Rechtsvorm

N.v.t.

Transactievorm

Nader te bepalen

Levensfase onderneming

Groeiend

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

Vertrouwelijk

Indicatie overnamebedrag

€ 250.000 - € 500.000

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

Onze opdrachtgever, een partij die internationaal actief is op het gebied van projectontwikkeling in verschillende energie sectoren zoekt een of meerdere investeerders ten behoeve van een windpark/laadstation project te Nederland.

Het windmolen/laadstation project bestaat uit 5 windmolens met een bewezen track-record van ieder 500 KW die gezamenlijk zo’n drie miljoen kWh aan stroom produceren. Er ligt een gegarandeerd stroom verkoop contract ten grondslag aan de exploitatie dat voorziet in een jaarlijkse inkomsten stroom van ca. 120.000 euro.


Activiteiten van het bedrijf

Echter, bij de windmolens komt een laadstation om elektrische auto’s te voorzien van windstroom. Door deze unieke maar wel logische combinatie ontstaat een lucratief verdienmodel zodat de windstroom niet meer 4 cent/kWh oplevert maar 15 cent! Dit is een zeer concurrerende prijs aangezien de consumenten stroomprijzen beduidend hoger liggen om van laadpaalstroom langs de snelweg nog maar te zwijgen.

De totale investering van dit project bedraagt 350.000 euro t.b.v. de aanschaf van 5 reeds gebouwde en draaiende windmolens alsmede het laadstation voor elektrische auto’s. De jaarlijkse exploitatiekosten: pacht, onderhoud, verzekering, jaarlijkse keuring, bedragen ca. 60.000 euro per jaar. Het jaarlijks rendement voor de investeerder is 7,5 procent per jaar. De minimale tijdsduur van de betrokkenheid van de investeerder bij het project is twee jaar maar kan desgewenst worden verlengd tot tien jaar.

Vanzelfsprekend wordt uw reactie vertrouwelijk en onder NDA behandeld.


Windmolen-laadstation project
Regio
Nederland
Branche
Industrie
Type
Te koop aangeboden
Omzet
Vertrouwelijk
Overname
250.000 - 500.000