Profiel nr. 101412

Investeerder gezocht voor vernieuwend distributieconcept in de koffiebranche

30/10/2020 Geplaatst

Gevestigd in

Gelderland

Ook interessant voor

  • Noord-Nederland
  • Overijssel
  • Midden-Nederland
  • West-Nederland
  • Zuid-Nederland

Algemene informatie

Branche

Horeca en recreatie

Soort bedrijf

Overig

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Groeiend

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • Strategische overname
  • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 500.000 - € 1.000.000

Indicatie overnamebedrag

€ 500.000 - € 1.000.000

Resultaat voor belasting

€ 0 - € 100.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

In 2017 is gestart met onderzoek, ontwikkeling producten en bepaling strategie. In februari 2019 is gestart met de verkoop en zijn overeenkomsten met grote ketens gesloten en een distributieovereenkomst met een internationaal toonaangevende leverancier van vrijetijdsmarkten.  Ambitie is neerzetten van een sterk internationaal herkenbaar merk.

In 2020 wordt een groei verwacht naar 10.000 machines en 1800 klanten.

In 2021 wordt het merk gelanceerd in Dubai en Duitsland met een verwachte omzet begin 2021 van 5000 machines in hotels. Er zullen vestigen komen buiten Nederland in UK – Duitsland, Azië (Singapore), Dubai en New York.


Activiteiten van het bedrijf

De onderneming is niet neergezet als een standaard koffiemerk maar een levensstijl waarvan je droomt en deel wilt uitmaken. De onderneming richt zich op fair en 100% circulair, middels directe inkoop een boerennetwerk en blockchain technologie. De cupjes zijn recyclebaar en zowel het cupje als het koffiedik wordt omgezet in nieuwe grondstoffen.

Men gebruikt voor de smaakbeleving 100% arabica bonen voor de allerbeste kwaliteit koffiebonen, die gebrand worden door een ‘eigen’ italiaanse roaster.

Er is sprake van een gesloten en gepatenteerd systeem en capsule. De focus ligt op online (sociale) marketing en betalen voor gebruik. B2B wordt dit vertaald in langdurige contracten met o.a. hotels en sedert 2020 richting consument en kantoren met abonnementen tegen een vast bedrag per maand. De espressomachine is altijd in bruikleen en levering van koffie vindt plaats op de zaak of aan huis. Sterk onderscheidend vermogen is dat de onderneming beschikt over eigen licenties en patent en een uniek businessmodel.


Overig

Financiering groeikapitaal middels storting aandelenkapitaal.

De oprichters zoeken kapitaal om de groei een boost te geven zowel in Nederland als internationaal, te behalen via een grote lanceringscampagne richting consumenten. Primair is dus marketing, uniek IP (capsule en machine) en uiteraard stimulering van de verkoop middels uitbreiding met een nieuwe accountmanager.


Investeerder gezocht voor vernieuwend distributieconcept in de koffiebranche
Regio
Gelderland
Branche
Horeca en recreatie
Type
Te koop aangeboden
Omzet
500.000 - 1.000.000
Overname
500.000 - 1.000.000