Profiel nr. 101391

Interieurbouwbedrijf met interessante klantenportefeuille

02/11/2020 Geplaatst

Gevestigd in

Noord-Brabant

Algemene informatie

Branche

Bouw

Soort bedrijf

Afwerkingsbedrijf

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

5 - 10

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 1.000.000 - € 2.500.000

Indicatie overnamebedrag

€ 250.000 - € 500.000

Resultaat voor belasting

€ 100.000 - € 250.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Het bedrijf produceert, levert en monteert hoogwaardige maatwerkinterieurs. De directeur-aandeelhouder heeft het bedrijf 20 jaar geleden opgericht. Vanaf 2003 vinden de activiteiten plaats in een besloten vennootschap.  De productiemiddelen zijn ondergebracht in de holding en worden op op dit moment verhuurd aan de werkmaatschappij. Deze zullen wel onderdeel uitmaken van de transactie.. Het bedrijf is gevestigd in zuid-oost Brabant. Het is gehuisvest in een huurpand op een industrieterrein, goed bereikbaar vanuit de doorgaande wegen. Het pand omvat productie en  opslagruimte alsmede kantoor.(BVO ca 800 m²).. Wegens gebrek aan opvolging worden de aandelen van de werkmaatschappij  te koop aangeboden. De directeur-aandeelhouder wil voor een nader overeen te komen periode verbonden blijven.    


Activiteiten van het bedrijf

Het bedrijf produceert, levert en monteert hoogwaardige maatwerkinterieurs. Het richt zich hoofdzakelijk op de B2B-markt. De B2C-markt aan de bovenkant behoort ook tot de klantenkring. De klantenkring is gevestigd in Nederland met een concentratie op zuid-oost-Brabant. Klanten zijn hoofdzakelijk eindgebruikers. Opdrachten via bouwbedrijven/interieurarchitecten waarmee over een langere tijd al wordt samengewerktkomen ook wel voor.  

Er zijn, naast de directeur-aandeelhouder,  in totaal 3 medewerkers in dienst. Naast de eigen medewerkers maakt de onderneming gebruik van leerlingplaatsen en heeft men een flexibele schil van ZZP'ers. Er zijn gemiddeld ca. 6 FTE werkzaam voor het bedrijf  Het machinepark is modern (CNC) en afgestemd op repeterend en maatwerk. Het ontwerp en productie is goed geautomatiseerd.


Onderscheidend vermogen

De DGA beschikt over een relevant netwerk, wat hij kan overdragen.aan de nieuwe eigenaar. Hierdoor en met uitbreiding van het vaste team is verdere groei mogelijk. Er is een rendabele exploitatie. De klantenportefeuille omvat regelmatig terugkerende klanten met interesante projecten.


Overig

Wegens gebrek aan opvolging wordt de onderneming nu al te koop aangeboden. De verkoper wenst 100 % van de aandelen te verkopen. De huidige DGA wil voor een nader overeen te komen periode (1 à 2 jaar) verbonden blijven. De potentiele koper kan zijn :

  •  bij voorkeur een strategische koper die synergie voordelen kan behalen en toegang krijgt tot een interessante  klantenportefeuille 
  • een MBI-kandidaat met kennis van de sector en voldoende eigen vermogen, die de onderneming samen met de huidige DGA met nieuw elan de volgende fase inleidt.  

Na ondertekening van een geheimhoudingsverklaring kan een informatiememorandum worden opgevraagd.


Interieurbouwbedrijf met interessante klantenportefeuille
Regio
Noord-Brabant
Branche
Bouw
Type
Te koop aangeboden
Omzet
1.000.000 - 2.500.000
Overname
250.000 - 500.000