Profiel nr. 101276

ijsmachines / ijswagens / ambachtelijke schepijs fabriek / ijswagen-verhuurbedrijf / ijs

17/11/2020 Geplaatst

Gevestigd in

Gelderland

Ook interessant voor

  • Noord-Nederland
  • Overijssel
  • Midden-Nederland
  • West-Nederland
  • Zuid-Nederland

Algemene informatie

Branche

Agri-food

Soort bedrijf

Overig

Rechtsvorm

Eenmanszaak

Transactievorm

Activa / passiva transactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

Vertrouwelijk

Indicatie overnamebedrag

€ 100.000 - € 250.000

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

Betreft de totale inventaris ( ijsmachines, ijswagens)  en de kennis overdracht.

Schepijs: een leuke en interessante markt met veel mogelijkheden. Dit unieke bedrijf is/was al ruim 28 jaar trendsetter in de ambachtelijke ijsbereiding. Er is ijs gemaakt op basis van een grote verscheidenheid aan gangbare en minder gangbare ingrediënten veelal op biologische basis. Rode draad: smakelijk, innovatief schepijs, schepijs dat zich kwalitatief onderscheid in de markt. Landelijke (en verder) dekking met een breed spectrum aan afnemers zoals horeca, gerenommeerde hotels,wederverkopers, privé labels, winkels, supermarkten, ijssalons, evenementen en festivals. Verpakking (groot of klein), vorm (gepersonaliseerd, taarten, reclame uitingen) en levering (tot unieke collectie ijswagens) alles geheel afgestemd op de wensen en behoeften van de afnemer. 


Activiteiten van het bedrijf

Dit is een unieke kans, door gezondheid kan de eigenaar helaas niet meer verder. En daardoor staan de activiteiten op een laag pitje.  De apparatuur is goed onderhouden, recent getaxeerd. Het meeste is stekker en makkelijk verplaatsbaar.   Maar ook de koop van de huidige productie locatie met woonhuis is bespreekbaar.  Het betreft een activa overname zonder de personele verplichtingen. Vanzelf sprekend wordt u op weg geholpen en deelt de eigenaar al zijn kennis, receptuur en ervaringen met u.


Onderscheidend vermogen

De verkoop betreft een activa overname zonder enige personele verplichtingen. Vanzelf sprekend wordt u op weg geholpen en deelt de eigenaar al zijn kennis, receptuur en ervaringen met u.

  • Onderdeel van de verkoop zijn:
  • Machines en apparatuur/ toebehoren om ijs te maken ca. 750/1500 liter per dag
  • Machines en apparatuur/ toebehoren om het ijs te verwerken
  • Koel en vries installaties
  • Geheime bewezen” familie” receptuur
  • Kennis van de markt
  • Collectie unieke ijswagens 15 stuks
  • Domeinnamen en websites

Verkoper is bereid het bedrijf gesplitst te verkopen langs de lijn van ijsbereiding enerzijds en de verkoop (ijswagens) anderzijds. Beide delen zijn voldoende uitgerust om zelfstandig te opereren.  


Overig

Samenvattend het betreft de activa en kennis overdracht totale bedrijf voor productie van 750-1500 liter ijs per dag + 15 unieke ijswagens. Mogelijk zou het bedrijf kunnen worden opgesplitst. Deel overnames zijn bespreekbaar. De activa is getaxeerd en gewaardeerd. Een mogelijke overnamen zou kunnen zijn:

Optie 1: de basis is de productie van ambachtelijk schepijs, welke wordt aangevuld met enkele ijswagens. Met overdracht kennis en website. Vraagprijs € 181.125,00.

Optie 2: de basis is ijswagenverhuur, welke wordt aangevuld met enkele machines voor de productie van ambachtelijke schepijs. Met overdracht kennis en website. Vraagprijs € 142.625,00.

Optie 3: het totale bedrijf wordt aangeboden voor een vraagprijs ad € 297.500,00.

Optie 4 Het totale bedrijf inclusief woonhuis

We staan open voor voorstellen en een passend bod!

Vakdiploma’s voor het ijs-maken zijn niet vereist. De productie(apparatuur) kunt u verplaatsen, de benodigde ruimte bedraagt ca. 80/100 m² welke moet voldoet aan de hygiëne eisen. Tevens is een 380 volt installatie vereist. Geïnteresseerd? Neem contact op, uw contactgegevens naw en telefoonnummer.  De adviseurs vertellen u graag meer.

 


Afbeeldingen
ijsmachines / ijswagens / ambachtelijke schepijs fabriek / ijswagen-verhuurbedrijf / ijs
Regio
Gelderland
Branche
Agri-food
Type
Te koop aangeboden
Omzet
Vertrouwelijk
Overname
100.000 - 250.000