Profiel nr. 101221

Pools architecturale metaalproducent met enorm groeipotentieel

06/03/2020 Geplaatst

Gevestigd in

Europa

Algemene informatie

Branche

Industrie

Soort bedrijf

Metaalproducentenindustrie

Rechtsvorm

Eenmanszaak

Transactievorm

Nader te bepalen

Levensfase onderneming

Groeiend

Aantal medewerkers (in FTE)

10 - 25

Type koper

  • Strategische overname
  • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 500.000 - € 1.000.000

Indicatie overnamebedrag

€ 1.000.000 - € 2.500.000

Resultaat voor belasting

€ 0 - € 100.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Het bedrijf 

Het bedrijf is een belangrijke fabrikant van kleine stedelijke architecturale objecten uit metaal in Polen. De producten hebben erkenning gekregen onder een aantal van Poolse gemeenten, vooral als metalen infrastructuur voor treinstations of tramhaltes. Het aanbod omvat bus-, tram- en treinhaltes, afvalbakken, banken, leuningen en vele andere producten voor vastgoeduitrusting zoals leuningen, traphekjes of poorten.

Het goed geoutilleerde bedrijf is gevestigd op een perceel van ca. 7000 m2, is modern van opzet en biedt werk aan 25 loyale en deskundige medewerkers.


Activiteiten van het bedrijf

De markt / de mogelijkheid 

De klanten bestaan overwegend uit gemeenten die vaak kleine metalen infrastructuur nodig hebben, ofwel voor stations en haltes in het kader van een regionaal en stedelijk vervoer, ofwel als uitrusting van een stedelijke ruimte. Ook komen veel bestellingen uit particuliere segment voor wie het bedrijf objecten op individuele bestelling vervaardigt. Het verkoopbereik omvat het hele land. Jaarlijks produceert het bedrijf ca. 150 tot 200 ton producten uit normaal staal en 15 tot 20 ton producten uit roestvrij staal.

De aanvraag vanuit de particuliere sector is zo hevig dat het bedrijf 80% van de bestellingen moet weigeren vanwege de overvolle productiecapaciteit. De dynamische ontwikkeling van de spoorweginfrastructuur in de regio en een groot getal van renovatiewerken binnen stedelijke gebieden staan garant voor een jarenlange ononderbroken instroom van bestellingen. 

De overheid heeft een positieve grondhouding t.a.v. de uitbreiding van de capaciteit op locatie, hiervoor is ca. 1200 m2 op eigen terrein beschikbaar.

Naast een overdrachtsperiode vanuit de huidig ondernemer is er een capabele manager binnen het bedrijf voorhanden.


Onderscheidend vermogen

Het bedrijf heeft een constante financieel positieve positie, met een goede cashflow en een strakke crediteuren-debiteurenlijst. Er is een significant potentieel op verdere groei aanwezig. De huidige eigenaar zoekt een koper voor een volledige overname van exploitatie en vastgoed.


Overig

Vraagprijs 

De huidige eigenaar zoekt een koper voor een volledige overname van exploitatie en vastgoed. De overnamesom van de onderneming bedraagt € 1.500.000,00

 

Procedure

Bij interesse komt u met ons een geheimhoudings- en bemiddelingsovereenkomst overeen. In Polen beschikken wij over een Nederlands sprekend adviseur t.b.v. de begeleiding aldaar.


Pools architecturale metaalproducent met enorm groeipotentieel
Regio
Europa
Branche
Industrie
Type
Te koop aangeboden
Omzet
500.000 - 1.000.000
Overname
1.000.000 - 2.500.000

Dit profiel is door de gebruiker On-hold geplaatst. Er kan op dit moment niet op gereageerd worden.