03/03/2020 Geplaatst

Gevestigd in

Europa

Algemene informatie

Branche

Industrie

Soort bedrijf

Machine industrie

Rechtsvorm

Buitenlandse rechtsvorm

Transactievorm

Nader te bepalen

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

10 - 25

Type koper

  • Strategische overname
  • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 500.000 - € 1.000.000

Indicatie overnamebedrag

€ 500.000 - € 1.000.000

Resultaat voor belasting

€ 100.000 - € 250.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Het bedrijf 

Als één van de toonaangevende Poolse breker- en zeefmachinefabrieken heeft het bedrijf een zeer goede reputatie verdiend, die veel verder gaat dan de Poolse markt. De machines van het bedrijf hebben erkenning gekregen onder verschillende klanten in West- en Midden Europa. 

In overeenstemming met de wensen en behoeften van de klant is het bedrijf in staat machines te ontwerpen en samen te stellen die perfect aansluiten bij de individuele werkomgeving van haar afnemers. Het bedrijf heeft in zijn aanbod 60 verschillende modellen van brekers, zeefmachines, zeefschermen en trommelmolens in de stationaire alsook in de mobiele versie. Alle machines zijn gecertificeerd (ISO) en gepatenteerd. Het bedrijf is in bezit van gebruiksmodellen met benodigde technische documentatie. 

In het bedrijf werken 18 langdurige ervaren en betrouwbare werknemers met veel technische en praktische kennis van zaken.


Activiteiten van het bedrijf

De markt / de mogelijkheid 

De klanten zijn voornamelijk gerenommeerde internationale producenten van bouwmateriaal. De machines worden verkocht op de binnenlandse markt en op enkele andere Europese markten zoals Nederland, Noorwegen, Tsjechië en Finland. Met de huidige productiecapaciteit kan het bedrijf 20 machines per jaar produceren en verkopen.

De vraag vanuit de lokale en Europese markt naar dergelijke machines is echter zo hoog dat de jaarlijkse capaciteit gemakkelijk kan worden vermenigvuldigd. Om dit doel te bereiken zou de overdracht van de productie naar een grotere en ruimere productiehal voldoende moeten zijn. Een matige financiële stimulans zal de nieuwe investeerder in staat stellen optimaal gebruik maken van de technologische mogelijkheden die het bedrijf in de loop der jaren heeft ontwikkeld. De unieke patenten en technologische knowhow wachten op hun kans op verdere ontwikkeling en commercialisering.


Onderscheidend vermogen

Revenue 

Het bedrijf heeft een financieel gezonde positie, met een goede cashflow en een strakke crediteuren-debiteurenlijst. Omzetten en winstmarges groeien jaar op jaar gestaag. Er is een significant potentieel op verdere groei aanwezig.


Overig

Vraagprijs 

De huidige eigenaren zoeken naar kopers voor een volledige overname van exploitatie en vastgoed. De overnamesom van de onderneming bedraagt € 750.000,00

 

Procedure

Bij interesse komt u met ons een geheimhoudings- en bemiddelingsovereenkomst overeen. In Polen beschikken wij over een Nederlands sprekend adviseur t.b.v. de begeleiding aldaar.


Poolse breker- en zeefmachinefabriek
Regio
Europa
Branche
Industrie
Type
Te koop aangeboden
Omzet
500.000 - 1.000.000
Overname
500.000 - 1.000.000

Dit profiel is door de gebruiker On-hold geplaatst. Er kan op dit moment niet op gereageerd worden.