Profiel nr. 101188

Winkelinrichting & Retail-servicebedrijf (NH)

28/08/2020 Geplaatst

Gevestigd in

Noord-Holland

Ook interessant voor

  • Midden-Nederland
  • Zuid-Holland

Algemene informatie

Branche

Dienstverlening

Soort bedrijf

Overig

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

5 - 10

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 1.000.000 - € 2.500.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

€ 100.000 - € 250.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Het aangeboden bedrijf houdt zich m.n. bezig met winkelinrichting, interieur(op)bouw, warehousing en transport & opslag in opdracht van vaste grotere retail-merken en retail-dienstverleners. De onderneming wordt geëxploiteerd vanuit een besloten vennootschap, is al een behoorlijk aantal jaren (zowel nationaal als internationaal) actief en heeft een goede naam opgebouwd. In het jaar 2019 bedroeg de omzet ca. € 1,46mln. met een gezonde winst na Vpb (ca. 10%). Ook voor dit jaar (2020) wordt weer een stijgende omzet en resultaat verwacht.


Activiteiten van het bedrijf

De hoofdvestiging van het bedrijf is gevestigd in een gehuurd pand (met een oppervlakte van ca. 2.500m2) op een industrieterrein in Noord-Holland. Ook is er een nevenvestiging (ca. 1.200m2) op een andere locatie in de omgeving, die wordt gebruikt voor opslag. De bijbehorende huurcontracten zijn in principe kortlopend en kunnen door de kopende partij zowel worden voortgezet als ook worden opgezegd.

Naast de meewerkende eigenaren zijn er momenteel vier vaste medewerkers in loondienst. Tevens wordt gebruik gemaakt van een ploeg ZZP’ers die bij (grotere) klussen worden ingezet.


Onderscheidend vermogen

De onderneming kenmerkt zich door korte lijnen met haar opdrachtgevers en door vooral praktisch & efficient te werken. Het bedrijf wordt tevens gewaardeerd om haar diversiteit aan services en flexibiliteit.


Overig

De eigenaren wensen hun aandelen aan een geschikte partij over te dragen, aangezien zij hun zakelijke activiteiten weer eens een andere wending willen geven. Na overdracht zouden zij (indien door de kopende partij gewenst) nog enige tijd in een bepaalde mate en gedurende een bepaalde periode ten behoeve van de onderneming actief willen zijn.

Gezien het feit dat de onderneming vanuit een besloten vennootschap wordt geëxploiteerd, wordt uitgegaan van een aandelentransactie. Het bedrijf is met name interessant voor strategisch kopende partijen die op diverse gebieden synergievoordelen kunnen behalen. Er is een uitgebreider Informatiememorandum aanwezig, dat (op basis van een ondertekende Geheimhoudingsverklaring) aan serieus geïnteresseerde partijen beschikbaar kan worden gesteld.

De overnamesom bestaat uit het eigen vermogen van de vennootschap op basis van ‘cash & debt’ -free, plus een bedrag aan goodwill dat is gebaseerd op de verdiencapaciteit van de onderneming.


Winkelinrichting & Retail-servicebedrijf (NH)
Regio
Noord-Holland
Branche
Dienstverlening
Type
Te koop aangeboden
Omzet
1.000.000 - 2.500.000
Overname
N.o.t.k.

Dit profiel is door de gebruiker On-hold geplaatst. Er kan op dit moment niet op gereageerd worden.