Profiel nr. 100965

Zeer goed lopend restaurant/kookstudio op A1 locatie in Zuid-Frankrijk

31/01/2020 Geplaatst

Gevestigd in

Europa

Algemene informatie

Branche

Horeca en recreatie

Soort bedrijf

Restaurants

Rechtsvorm

Eenmanszaak

Transactievorm

Activa / passiva transactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

0

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 250.000 - € 500.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

€ 250.000 - € 500.000


Bedrijfshistorie / achtergrond
Wegens gezondheidsredenen wenst de eigenaar dit goedlopende culinaire bedrijf op zeer korte termijn over te dragen aan een nieuwe eigenaar.
 
Het restaurant is gevestigd in een karakteristiek, gehuurd, appartementsgebouw. De 20 beschikbare couverts zijn ingedeeld in 2 ruimtes van totaal 75m2. De keuken is zeer goed uitgerust met alle benodigde apparatuur. Op dit moment worden en gerechten uit de Franse, Mediterrane en Internationale keuken op topniveau geserveerd.
 
Op diverse reserveringssites scoort het bedrijf zeer goed. Tussen 2014 en 2018 behaalde het bedrijf maar liefst 14 prijzen. In 2017 werd het restaurant gedeelte van het bedrijf gekozen tot een van de 20 beste privé restaurants van Zuid-Frankrijk. Het restaurant heeft een vast klantenbestand waarvan vele klanten jaarlijks terugkomen.   

Het restaurant beschikt over zeer gekwalificeerd personeel. De medewerkers werken als zelfstandige en zijn bereid om na de overname aan te blijven (indien gewenst).


Activiteiten van het bedrijf
De concepten wat het bedrijf uniek maakt zijn:
  • Zeer populaire kooklessen voor alle niveaus welke uitgaan van verse seizoensproducten en moderne en innovatieve menu’s.
  • Chef aan huis services (in villa’s en op jachten).
  • Catering (voornamelijk voor deelnemers en bezoekers van congressen en festivals).
  • Kaas en wijnproeverij.
  • Gourmet picknicks met bootvervoer.
  • Private dining (zeer geliefd bij de zakelijke gasten)
  • Uniek in zijn soort in de regio

Onderscheidend vermogen
De verkoopprijs omvat:
  • Goodwill, bedrijfsinrichting, alle bedrijfsactiviteiten/concept, inventaris, handelsnaam, website, social media accounts, contracten met lokale- en internationale tour operators en de huur van het pand.
Alleen reageren bij serieuze interesse.

Overig
Je komt in een gespreid bedje terecht, door intensieve marketinginzet en topprestaties in de keuken is dit bedrijf uitgegroeid tot een van de culinaire leaders in de regio en heeft het een zeer groot marktaandeel verworven. Zeer goed groeipotentieel.
 
De overnamekandidaat dient te beschikken over:
  • Affiniteit en ervaring in de branche
  • Goed zakelijk inzicht
  • Goede beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift, Franse taal is een pré maar geen must.
  • Het is aan te raden om de overname met een mee werkende (zaken) partner te realiseren omdat door de drukte en hectiek van het bedrijf het zwaar kan zijn om het alleen te runnen.

Zeer goed lopend restaurant/kookstudio op A1 locatie in Zuid-Frankrijk
Regio
Europa
Branche
Horeca en recreatie
Type
Te koop aangeboden
Omzet
250.000 - 500.000
Overname
N.o.t.k.