Menu

Ervaringen van ondernemers

Met Virtual Vaults borgen wij de veiligheid van de vertrouwelijke informatie voor onze klanten

Adcorporate maakt voor het uitvoeren van een Due Diligence sinds enkele maanden gebruik van de virtuele dataroom Virtual Vaults. Als partner van Virtual Vaults bieden wij deze service voor een gereduceerd tarief aan onze klanten aan. Wij spraken Elle Carels over haar ervaringen met de virtuele dataroom en de verschillen met hun oude werkwijze.
 
Hoe pakte Adcorporate voorheen een Due Diligence aan?
Wij maakten gebruik van Dropbox. Dit is een online cloud waar je bestanden kunt uploaden in een bepaalde mappenstructuur. Eerst verzamelden we alle benodigde informatie en wanneer deze compleet was, dan nodigden we alle betrokken partijen uit om de Due Diligence uit te voeren. Wanneer er aanvullende vragen of informatieverzoeken waren dan werden deze apart per e-mail aangeleverd en vervolgens weer geupload in Dropbox.
 
Wat is het verschil met Virtual Vaults?
Een belangrijk punt voor ons om gebruik te maken van Virtual Vaults is dat het beter beveiligd is dan Dropbox. Alle documenten worden op geslagen in een aparte omgeving op een server die volledig AVG-proof is. Daarnaast kun je rollen toekennen aan genodigden van de Vault. Bij Dropbox heeft iedereen toegang tot alle mappen en kun je ook zien wie allemaal toegang heeft, terwijl je bij Virtual Vaults per gebruiker aan kunt geven wat deze wel en niet mag zien. Er wordt een beheerder aangewezen die de rechten toekent. Dit is de enige persoon die ziet wie toegang heeft tot de Vault.
 
Een ander verschil is het ingebouwde Q&A gedeelte in Virual Vaults. Dit maakt het mogelijk om gemakkelijk vragen te stellen en beantwoorden binnen het systeem, waardoor niet meer alles via e-mail verstuurt hoeft te worden. Daarbij krijg je een versleutelde USB-stick waarop alle data inclusief aanvullende Q&A staat. Die kan gebruikt worden als bijlage voor de koopovereenkomst.
 
Hoe is het gebruik van Virtual Vaults over het algemeen bevallen?
Het systeem werkt erg fijn. Alles is gemakkelijk te uploaden en het is allemaal wat gebruiksvriendelijker dan bijvoorbeeld Dropbox. Ook over de supportafdeling van Virtual Vaults zelf ben ik erg tevreden. Ze nemen je bij de hand en lopen stap voor stap door het systeem wanneer je voor het eerst gebruik maakt van een dataroom. Een prettige bijkomstigheid is dat ze erg goed bereikbaar zijn wanneer je aanvullende vragen hebt. En wanneer je een nieuwe dataroom aanvraagt kun je dezelfde dag nog aan de slag als dit wenselijk is.
 
Zou je Virtual Vaults aanraden aan andere partijen?
Ja ik zou het anderen zeker aanraden om hier gebruik van te maken. Wij hebben inmiddels twee dossiers lopen en het systeem werkt erg praktisch. Als je ergens op vastloopt dan staan ze voor je klaar. Wij werken met veel vertrouwelijke informatie, daarom is een goed beveiligde omgeving van groot belang. Ook richting onze klanten is dit een groot pluspunt, omdat wij de veiligheid van hun vertrouwelijke informatie kunnen garanderen.

Daarbij komt dat het ingebouwde Q&A gedeelte erg veel tijd bespaart. Alle vragen kunnen binnen de Vault beantwoord worden, waardoor niet via e-mail gewerkt hoeft te worden. Er zit wel een kostenplaatje aan het gebruik van Virtual Vaults, maar naar mijn mening is dat het dubbel en dwars waard. Zeker als je bekijkt dat je in principe al een deel terugverdient met de besparing in tijd.

Zelf een Due Diligence uitvoeren?

Wil je zelf gebruik maken van Virtual Vaults voor een Due Diligence? Via Bedrijventekoop.nl maak je gebruik van een scherp tarief. Neem contact op met info@bedrijventekoop.nl voor de mogelijkheden.