laatst bijgewerkt op: 23-06-2017

Dit profiel is verkocht of niet meer actief. Onder aan de pagina vindt u meer profielen die corresponderen met dit profiel.


EXCLUSIEF ARGENTIJNS RESTAUARANT IN EMPURIABRAVA (COSTA BRAVA)

profiel nr. geplaatst branche soort bedrijf
9910 16-04-2007 Horeca en Recreatie Restaurants
regio transactievorm aantal personeelsleden oppervlakte in m2
Europa Activa / passiva transactie 5 - 10 100 - 500
omzet laatste boekjaar resultaat voor belasting overnameprijs rechtsvorm
€ 300.000 - € 400.000 € 100.000 - € 200.000 € 150.000 - € 200.000 Eenmanszaak

omschrijving

Algemeen
Schitterend 180m2 Argentijns restaurant in Empuriabrava (Costa Brava).

Omzet en rendement
Omzet bedraagt tussen de € 350 - 400,000 per jaar, maar is slechts ten dele gedocumenteerd. Het restaurant is alleen `s avonds open, en in principe het gehele jaar.

Onroerend goed
Restaurant bestaat uit twee ruimtes: de begane vloer en de eetzaal beneden. Voor het restaurant ligt een ruim terras (ruim 100 m2) met verlichting en houten vloeren.

Ligging
Het restaurant ligt direct bij de “ingang” van het dorp, waar men van de doorlopende weg tussen Figueres en Rosas het dorp binnen rijdt. Het is gunstig gelegen voor zowel de toeristen als voor de permanente bevolking en het voorbijkomende verkeer. Er is volop parkeer gelegenheid voor het restaurant.

Inrichting
Het rotan meubilair, de parasollen en verlichting op het terras zijn (zoals alles in het restaurant) van uitstekende kwaliteit en getuigen van een goede, exclusieve smaak.
Direct bij de ingang is er een ontvangsruimte en een grote, ronde tafel voor grotere gezelschappen. Opvallend is de grote,open grill, waar men het Argentijnse vlees op bereidt. Bovendien zijn hier de toiletten en de zeer goed geoutillieerde keuken en een opslag ruimte.
Via een zeer ruime, brede en flauwe trap komt men in de ruime eetzaal, met twee gescheiden ruimten voor rokers en niet-rokers. Tevens bevindt zich hier ook een wijn opslag. De bekleding van de stoelen en banken zijn van koeienhuiden en de gehele atmosfeer is die van een stijlvol Argentijns vleesrestaurant.
Er is voor meer dan € 200,000 geinvesteerd bij de verbouwing en inrichting van dit restaurant.

Huur
Er wordt € 15,000 huur per jaar betaald. De huidige eigenaar verplicht zich bij verkoop voor een nieuw, langlopend contract zorg te dragen tegen gelijke condities als die hijzelf nu heeft.

Personeel
Er wordt gewerkt met deels vast personeel (onder leiding van de echtgenote van de eigenaar) het hele jaar door en tijdelijk personeel in de zomermaanden. De huidige eigenaar is werkt zelf niet in het restaurant. Het restaurant wordt aangeboden zonder contractuele arbeidsverplichtingen.

Huidige eigenaar
De huidige eigenaar (Argentijn) werkt ook in de in-en uitvoer van voedingsprodukten en heeft verschillende belangen, o.a. in Argentinië. Hij en zijn vrouw kunnen hun activiteiten en privé leven niet meer combineren met het runnen van het restaurant.

Aanbieding
Het restaurant wordt te koop aangeboden voor € 175,000.
Tevens is er de mogelijkheid tot een onder-verhuur (tegen betaling van een borgbedrag) en geleidelijke overname. De eigenaar is bereid om, afhankelijk van het profiel van de kandidaten, zelf te financieren of aan andere vormen van overname mee te werken.

Empuriabrava trekt elk jaar veel toerisme uit Spanje, Engeland, de Benelux en de rest van Europa. Veel Nederlandse en Belgische toeristen plus veel gepensioneerden/semi residenten. Bekend zijn de vele kanalen die door het nieuw aangelegde gedeelte lopen, waardoor veel woningen over een eigen aanleg steiger beschikken. Op 15 minuten bevindt zich Figueres, met het beroemde Gaudí museum.


Notice: Use of undefined constant php - assumed 'php' in /home/2130405203/web/templates/partials/footer.php on line 29