Menu

Profiel nr. 72381

Goedlopende hobby- en fournituren winkel in Voorthuizen

02/10/2019 Geplaatst

Gevestigd in

Gelderland

Ook interessant voor

Heel Nederland

Algemene informatie

Branche

Detailhandel Non-Food

Soort bedrijf

Overig

Rechtsvorm

Eenmanszaak

Transactievorm

Activa / passiva transactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

Vertrouwelijk

Indicatie overnamebedrag

100.000 - 250.000

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

Betreft een eenmansbedrijf. Gestart in 2000, aanvankelijk in een pand van 50 m2 aan de Hoofdstraat 201 te Voorthuizen. Na 5 jaar ben ik verhuisd naar de overkant, Apeldoornsestraat in Voorthuizen. Daar had ik een winkel van 150 m2 tot mijn beschikking alsmede een magazijn van 50 m2. Daar heb ik 10 jaar gezeten. In 2016 ben ik verhuisd naar het huidige pand. Dit is een ruim pand van 250 m2. Het merendeel van deze afmeting is in gebruik als winkel. Ik heb slechts enkele meters in gebruik als kantoor en magazijn. Ook heb ik de beschikking over een schuur van 25 m2 die ik gebruik voor opslag. Het pand is gehuurd en de verhuurder is bereid om het huurcontact door te laten lopen met een nieuwe eigenaar.

Zelf doe ik de winkel en de inkoop. Mijn echtgenoot verzorgt de administratie en is op zaterdag en donderdag in de winkel. 

Klanten komen van heinde en ver. Vooral in de zomer is Voorthuizen erg toeristisch. In de zomer is er een vier-voud van het aantal inwoners. Veel toeristen hebben een vaste standplaats op één van de vele campings en komen dus jaarlijks terug. 


Activiteiten van het bedrijf

In mijn winkel vind je alles omtrent haken, breien, wol, borduren, kleinvak, fournituren, alles op kunstschildergebied (olie, aquarel acryl) kaarten maken, scrap booken, betonkeramiek, pixel hobby, diamond painting, tekenmateriaal (potloden) etc. etc. Verder vind je sierraden die vooral bij jongeren erg populair zijn. De inkoop gaat zowel via internet als via vertegenwoordigers die de winkel bezoeken. Uiteraard bezoek ik ook beurzen. 


Onderscheidend vermogen

Ik bied een zeer grote verscheidenheid in assortiment en artikelen. Men kan voor alles bij mij terecht. Daar zijn mensen blij mee en daarom komen mensen ook bij mij terug. Daarnaast stellen klanten mijn persoonlijke benadering erg op prijs. Ik heb klanten uit elke leeftijdscategorie. Door de ruime voorraad en assortiment slaagt elke klant. 

Ik heb in de verre omtrek geen concurrenten die zo'n ruim assortiment aanbieden. 


Overig

Gezien mijn leeftijd ben ik op zoek naar een nieuwe eigenaar, het is bespreekbaar om nog even aan te blijven totdat de nieuwe eigenaar wegwijs is gemaakt. Ik ben op zoek naar iemand die bereid is de voorraad en de inventaris over te nemen en die een passie heeft voor allerlei hobby artikelen. 

Gezien het grote oppervlak van is er zeker ruimte voor bijvoorbeeld het geven van workshops of kinderfeestjes. Daar is zeker ook vanuit de klanten belangstelling voor. Ook is er ruimte voor een koffiehoek hetgeen een andere beleving geeft. Deze mogelijkheden zijn er indien het assortiment wordt ingekrompen. 

 


Afbeeldingen