Menu

Profiel nr. 72211

Een van de grootste administratiekantoren van de benedenwindse eilanden

17/03/2020 Geplaatst

Gevestigd in

Nederlandse Antillen

Ook interessant voor

Heel Nederland

Algemene informatie

Branche

Dienstverlening

Soort bedrijf

Accountancy, administratie en belastingadvies

Rechtsvorm

NV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

5 - 10

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

500.000 - 1.000.000

Indicatie overnamebedrag

250.000 - 1.000.000

Resultaat voor belasting

100.000 - 250.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Een van de grootste administratiekantoren van de benedenwindse eilanden. Het kantoor is ruim 10 jaar geleden overgenomen door de huidige eigenaar. Die heeft het verder uitgebouwd tot het kantoor dat het nu is.


Activiteiten van het bedrijf

Het betreft een samenstellingspraktijk met een groot lokaal netwerk. Op dit moment heeft het bedrijf 8-9 personeelsleden in dienst. Daarnaast wordt wanneer nodig extra personeel ingehuurd. Het bedrijf beschikt over een brede klantenkring, waarbij zij zowel de sociaal maatschappelijk kant als de commerciële kant bedienen.

Op dit moment wordt er een omzet behaald die ligt rond de $ 500.000,-. Er zijn voldoende mogelijkheden om deze te laten stijgen, maar het is moeilijk om goed personeel aan te komen. De ondernemer is eigenaar van het bedrijfspand. Zowel overname hiervan als een huurconstructie is bespreekbaar.


Onderscheidend vermogen

Het bedrijf onderscheid zich door zijn grote lokale netwerk en goede naamsbekendheid. De vooruitzichten zijn goed. Er is nog veel potentieel aanwezig, daar het ontbreekt aan een controlepraktijk, terwijl hier duidelijk aanwijsbare behoefte aan is. Audits worden bijvoorbeeld altijd van buitenaf uitgevoerd (hier hebben wij samenwerkingsverbanden voor)


Overig

Reden van verkoop: het bedrijf is toe aan een volgende professionaliseringsslag en de huidige eigenaar acht, zich gezien zijn leeftijd, niet de juiste persoon om deze uit te voeren. Deze onderneming is uitermate geschikt voor een drietal soorten partijen:

  • Een MBI kandidaat (AA of RA) die zich in de Caraïben wil vestigen.
  • Een samenstellingspraktijk die uit wil breiden naar dit gebied.
  • Een controlepraktijk die zich wil versterken met een samenstellingspraktijk in een gebied waar nog geen directe concurrent aanwezig is.