laatst bijgewerkt op: 23-06-2017

Dit profiel is verkocht of niet meer actief. Onder aan de pagina vindt u meer profielen die corresponderen met dit profiel.


SCHITTEREND RIVIERBOOT VERHUURBEDRIJF IN SPANJE

profiel nr. geplaatst branche soort bedrijf
6894 14-10-2007 Horeca en Recreatie Waterrecreatie
regio transactievorm aantal personeelsleden oppervlakte in m2
Europa Aandelentransactie 5 - 10 1.000 - 10.000
omzet laatste boekjaar resultaat voor belasting overnameprijs rechtsvorm
€ 100.000 - € 200.000 € 50.000 - € 100.000 € 500.000 - € 1.000.000 N.V.

omschrijving

Het betreft een bedrijf voor verhuur van boten ten behoeve van riviertoerisma op een van de meest visrijke rivieren in Spanje. Het bedrijf beschikt over een fantastische lokatie direct aan oever van de rivier Ebro, met ca. 45 aanlegplaatsen voor resident boten en nog eens 50 plaatsen voor motorbootjes. Het bedrijf bezit 10 ruime resident boten (met 6 of meer slaapplaatsen) en 16 buitenboord moterbootjes. Daarnaast ca. 5,000 m2 terrein direct aan oever (ca. 400 meter lengte), met een kantoor/receptie in een houten chalet (50m2) met douche en toiletten, een bar met terras, opslag en werkplaats. Alle faciliteiten (electriciteit, telefoon, drinkwater) zijn geïnstalleerd. Tevens is er woongelegenheid op het terrein of een van de boten.

Het bedrijf heeft altijd winst gemaakt. Deze winst is gebruikt voor de verdere groei van het bedrijf zoals de aankoop van de eigen grond, de bouw van de opstallen, de steigers, en de aanschaf van nieuwe boten. Verder bezit het bedrijf ook nog 49% van de aandelen van een reisbureau in Barcelona.

De locatie van het bedrijf is op minder dan 1 uur van de kust bij Hospitalet de l’Infante, een half ten Zuiden van Tarragona, op 1 uur van Reus, het lokale vliegveld. Dit vliegveld heeft verbindingen met Nederland, Duitsland en België via de low cost vliegmaatschappijen, en ligt ca. 2,5 uur ten Zuiden van Barcelona.

Het bedrijf is een ideaal bedrijf voor een actief en ondernemend (echt)paar, dat houdt van de natuur en het water en service gericht is ingesteld. 80% van de klanten komt van landen in het Noorden en Westen van Europa, dus het spreken van Spaans is geen must (alhoewel wel een pré).

De eigenaren hebben besloten om via een uitkoopregeling het bedrijf te willen aanbieden, waarbij de nieuwe (toekomstige) eigenaar een aantal jaren de tijd krijgt om alle aandelen over te nemen. Er is echter wel een minimale investering vereist voor het kopen van een minderheidsaandeel in dit bedrijf (een Spaanse NV). Bovendien verwerft men een optie op de aankoop van de rest van de aandelen, te financieren uit de bedrijfsinkomsten van de komende jaren en de mogelijkheid om de huidige activa te financieren met vreemd vermogen.
Tevens staan de eigenaren open om met de nieuwe minderheidsaandeelhouder te komen tot een lange termijn huurcontract voor het gebruik van de faciliteiten en boten.

De diverse aktiva van het bedrijf (grond, steigers, opstallen en boten) hebben een waarde van meer dan € 750,000,=. De omzet schommelt tussen de € 135.000,= en € 200,000,= met een beschikbare cash flow voor de eigenaren tussen de € 35.000, en € 95,000,=.

Graag komen wij in contact met serieuze gegadigden om tot een concreet voorstel te komen. De besprekingen daarover kunnen geschieden gedurende een (gratis) weekend op een van de boten van het bedrijf op de rivier.
Notice: Use of undefined constant php - assumed 'php' in /home/2130405203/web/templates/partials/footer.php on line 29