Menu

Profiel nr. 68086

Gespecialiseerde high-tech handelsonderneming

28/11/2019 Geplaatst

Gevestigd in

Nederland

Algemene informatie

Branche

Groothandel

Soort bedrijf

Meerdere opties

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

10 - 25

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

> 5.000.000

Indicatie overnamebedrag

2.500.000 - 5.000.000

Resultaat voor belasting

500.000 - 1.000.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Gespecialiseerde high-tech handelsonderneming, expert in meting en detectie van licht, kleur, positie en straling. Internationaal actief op het gebied van industriële toepassingen, kwaliteitscontrole en stralingsveiligheid en bagage-& toegangscontrole. Oplossingsgericht in samenwerking met gespecialiseerde fabrikanten, levert maatwerk en heeft daarbij een sterk netwerk in de markt.


Activiteiten van het bedrijf

De bedrijfsactiviteiten worden vanuit 2 werkmaatschappijen verricht, binnen deze werkmaatschappijen wordt met verschillende businessunits gewerkt. Het werk wordt door 14,5 fte aan betrokken medewerkers uitgevoerd inclusief een kleine schil van flexibele inhuur en de directie. Het team is de afgelopen jaren doorontwikkeld ter voorbereiding op verdere groei.


Onderscheidend vermogen
  • Expert in meting en detectie van licht, kleur, positiebepaling en straling;
  • Oplossingsgericht;
  • Sterk netwerk.

Overig

De eigenaar wil gezien zijn leeftijd zijn activiteiten afbouwen en zoekt een partij om de onderneming over te nemen. Daarbij zijn er naar verwachting ook synergiemogelijkheden te behalen bij overname door een strategische koper. Hij zoekt een partij die de groei en de potentie van de onderneming ziet en verder wil ontwikkelen of wil integreren in een bestaande onderneming.   

Het bedrijf is financieel gezond en sterk groeiend. Het behaalde in 2017 en 2018 een omzet van € 5,7 miljoen respectievelijk € 5,1 miljoen met een brutomarge van € 1,9 miljoen respectievelijk € 2,0 miljoen. EBITDA 2017 en 2018 bedroeg € 680k en € 641k. In die jaren is geïnvesteerd in verdere groei. De prijs voor de aandelen is bepaald op € 4,5 miljoen.


Afbeeldingen