Profiel nr. 65986

Specialist in dienstverlening binnen de logistieke sector

07/03/2018 Geplaatst

Gevestigd in

Noord-Brabant

Algemene informatie

Branche

Transport

Soort bedrijf

Overig

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Activa / passiva transactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

10 - 25

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

1.000.000 - 2.500.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

Betreft: De overname van een besloten vennootschap welke opereert binnen de logistieke sector. Het betreft de actieve werkmaatschappij binnen een holding – werkmaatschappij structuur.


Activiteiten van het bedrijf

Profiel Onderneming: Een internationaal opererende dienstverlener binnen de logistieke sector, met name gericht op Rusland. Naast een Nederlandse vestiging heeft de onderneming een fysiek kantoor gevestigd in Moskou, Rusland. De onderneming is als expediteur gespecialiseerd in het verzorgen van transport, warehousing, in- en overslag, douane opslag, AEO douane expediteur, GMP+, ISO22000 (HACCP).

Werknemers: Binnen de onderneming zijn circa 10 – 15 medewerkers werkzaam.

Locatie: Noord Brabant. Kantoor- en opslagruimten worden gehuurd van de holding. De opslagruimten zijn voorzien van hoogwaardige geautomatiseerde oplossingen. Dit onroerend goed wordt niet ter overname aangeboden.


Onderscheidend vermogen

Onderscheidende kenmerken zijn o.a. een eigen vestiging in Rusland, zeer ervaren en goed gekwalificeerd logistiek personeel, flexibele werkhouding.


Overig

Reden verkoop: De ondernemer wil, na ruim 25 jaar actief bezig te zijn geweest met de ontwikkeling van zijn bedrijf, een stap terug doen. Het bedrijf wordt dan ook ter overname aangeboden.

Financiële gegevens: De omzetindicatie 2018 is € 2.500.000. De verwachte genormaliseerde EBITDA voor 2018 is € 250.000. Er is voldoende perspectief om door te groeien bij nog meer aandacht voor de commercie.

Overnameprijs: Wordt bepaald op basis van bieding door geïnteresseerde partijen