Profiel nr. 65564

Goed lopende B&B op Waddeneiland

13/10/2017 Geplaatst

Gevestigd in

Nederland

Algemene informatie

Branche

Horeca en recreatie

Soort bedrijf

Hotels

Rechtsvorm

VOF

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

0

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

100.000 - 250.000

Indicatie overnamebedrag

1.000.000 - 2.500.000

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

Al vele jaren is deze Bed and Breakfast een geliefde bestemming voor eiland bezoekers. De familiaire en gemoedelijke sfeer wordt door iedereen zeer gewaardeerd. Voor de zesde keer op rij heeft het de Zoover Award bemachtigd. De huidige ondernemers runnen de B&B al ruim 10 jaar en zoeken nu om persoonlijke redenen een passende opvolger. Het bijbehorende woonhuis is onderdeel van de transactie. Het aantal bezoekers op het eiland neemt de laatste jaren flink toe en met deelname aan Booking.com zal de omzet snel kunnen groeien. Kortom: Een unieke kans dus voor energieke ondernemers die op een fantastische manier wonen en werken op een Waddeneiland willen combineren. Het gaat hier om een activa transactie i.c.m. een onroerend goed transactie.


Activiteiten van het bedrijf

Het betreft een goed lopende onderneming die het gehele jaar door geopend is, met uitzondering van de Kerstdagen. Het geheel verkeerd in goede staat van onderhoud. Het hoofdgebouw is multifunctioneel ingericht en telt 12 B&B kamers en een 2 persoons vier sterren appartement met een keukentje voorzien van diverse apparatuur. Tevens heeft het een ( zonne-) dakterras. In de buurt bevindt zich het gezellige dorpscentrum met de winkels, restaurants en een wandelpromenade. Tevens is dit de levendige aankomsthaven van de veerboot. De woning en het hoofdgebouw zijn middels de entree/receptie met elkaar verbonden zodat de privacy is gewaarborgd. Momenteel is in de hal van de woning (aan de straatzijde) een mini-winkel in zilveren sieraden en chocolade gevestigd. Ook hier- voor is uiteraard de vergunning aanwezig. Het gehele complex is prachtig en rustig gelegen aan het einde van de hoofdstraat op 1 minuut lopen van de Waddenzee.


Onderscheidend vermogen

In het hoofdgebouw is een professionele horeca keuken aanwezig zodat groepen volledig zelfvoorzienend zijn. Tevens wordt hier het ontbijt voor de gasten voorbereid. Let op: Er is geen restaurant functie! Verder is er een eigen wasserij ruimte en een gezellige ontbijt-/ groepsruimte. Op eigen grond is een idyllische zonnige, windvrije binnentuin met terras, geschikt voor ca. 30 personen. Het energielabel (incl. certificaat) van het complex is B. Op het dit geheel rust uiteraard een recreatieve bestemming en dito vergunning. De klantwaardering en de bezettingsgraad is jaar op jaar hoog. Toekomstige deelname aan Booking.com zal zeker nog eens omzetverhogend werken. Het aangebouwde woonhuis stamt uit 1999 en hierop berust een woonbestemming. De monumentaal aandoende entree- en gevelpartij alsmede het royale, geheel omsloten terras geven een gezellig cachet aan het geheel. De woning en het hoofdgebouw zijn middels de entree/receptie met elkaar verbonden zodat de privacy is gewaarborgd.


Overig

De transactie omvat het totale vastgoed en de bedrijfsexploitatie. Het geheel dient “going concern” te worden overgenomen maar de locatie leent zich zonder meer ook voor herontwikkeling. De bedrijfsexploitatie bestaat uit de bedrijfsinrichting, inventaris, handelsnaam, goodwill en website. NB: De bezoekersaantallen stijgen flink. Op het eiland is eigen grond zeer schaars en mede daarom is vastgoed een goede investering. Bovendien staat het gemeentelijke beleid het niet toe zomaar een B&B of hotel te beginnen; het aantal vergunningen is gelimiteerd en dus betreft het hier een unieke kans deze te verkrijgen.

De verkoopprocedure is als volgt:

  • Verstrekken van aanvullende informatie na eerste telefonisch contact en ondertekening geheimhoudingsverklaring door de kandidaat kopers;
  • Gesprekken en onderhandeling met kandidaat kopers;
  • L.O.I. en acceptatie verkoopvoorwaarden door kandidaat koper