Profiel nr. 65541

Transportbedrijf, goederenvervoer over de weg en overslag

11/10/2017 Geplaatst

Gevestigd in

Nederland

Algemene informatie

Branche

Transport

Soort bedrijf

Beroepsgoederenvervoer over de weg

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Activa / passiva transactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

> 50

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

> 5.000.000

Indicatie overnamebedrag

2.500.000 - 5.000.000

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

Het bedrijf richt zich op groupage/palletvervoer in voornamelijk NL van chemicaliën, verf, kleding, huishoudelijke artikelen en verpakkingsmateriaal. Het transportbedrijf kent een zeer lange geschiedenis en heeft zich in de afgelopen jaren gehandhaafd in de markt. Het trackrecord van het bedrijf is goed en er zijn voldoende marktmogelijkheden.


Activiteiten van het bedrijf

Het transportbedrijf beschikt over ruim 50 trekkende eenheden en toereikend overige materiaal. Voor voorraad is ruim 10.000 m2 op- en overslagruimte in totaliteit beschikbaar. Het bedrijf is centraal gelegen in de Randstad en kent daarnaast toereikende (binnen en buiten) ruimte. De omzet bedraagt circa € 9.000.000 op jaarbasis. De transportonderneming heeft een hoogwaardig team van planners, chauffeurs, overslagmedewerkers en een professionele administratieve afdeling in dienst. In totaal beschikt de onderneming over meer dan 50 chauffeurs.


Overig

Er wordt gezocht naar een strategische marktspeler om de huidige en toekomstige bedrijfsactiviteiten over te nemen. De huidige eigenaar is bereid mee te werken aan een goede en soepele overdracht van het bedrijf aan de opvolger.