Profiel nr. 65149

Uniek restaurant-terras in Zuid-Limburg

01/07/2017 Geplaatst

Gevestigd in

Limburg

Algemene informatie

Branche

Horeca en recreatie

Soort bedrijf

Restaurants

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Activa / passiva transactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

250.000 - 500.000

Indicatie overnamebedrag

100.000 - 250.000

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

Goedlopend steakhouse in een unieke entourage op een A locatie met veel toerisme. 


Activiteiten van het bedrijf

Het restaurant is begin 2015 volledig gerenoveerd met een compleet nieuw, sfeervol interieur (70 couverts). Nieuw terrasmeubilair. Hierdoor heeft het restaurant ook een goede bezetting op dagen van mooi weer (max 100 plaatsen). Tevens beschikt het restaurant over een ijsvitrine waaruit Italiaans ijs wordt geschept. Ook deze vitrine is volledig nieuw en is pas recentelijk in gebruik. Dit is een leuke extra omzetgroep in de zomermaanden. Ook de keuken is begin dit jaar gerenoveerd. Naast de huidige exploitatie biedt het restaurant enorm veel potentie i.v.m. de vele activiteiten en stromen van toerisme in de stad waar het restaurant gelegen is. De gemeente is erg actief met het ontplooien van festijnen en activiteiten wat een positieve uitvloeiing heeft op de horeca. Bovendien is het pand een officiële trouwlocatie en biedt het ook mogelijkheden voor feesten en partijen.


Onderscheidend vermogen

Vanaf de heropening draait het restaurant met winst en worden omzetten van € 20.000 a € 30.000 per maand gerealiseerd. Omzetpotentie in de vakantieseizoenen (zomervakantie en kerstvakantie): ca. € 40.000 a € 50.000 per maand. Huur: € 2000 per maand (!) Aangeboden wordt door beide compagnons, die ieder 50% van de aandelen bezitten: 100% van de aandelen van de BV voor € 90.000 zijn de goodwill, inclusief inventaris en voorraden, te vermeerderen met overname van € 65.000 lopende leningen a 4% rente, betrekking hebbende op de recentelijke extra investeringen in het interieur, terrasmeubilair en de keuken v/h restaurant. De vraagprijs is € 135.000. De aandelen worden ter overname aangeboden omdat één van de compagnons de exploitatie niet kan combineren met zijn ander bedrijf, dat op afstand is gevestigd. Overname van 50% van de aandelen (van 1 compagnon) is bespreekbaar, mede als ook een constructie om de lening (of een deel daarvan) voor een nog te bepalen periode te laten doorlopen. Eventuele andere constructies zijn bespreekbaar.


Overig

Dit restaurant is geschikt voor: 1) Iemand met (management) ervaring in de horeca, die een actieve rol wil bekleden in het restaurant (chefkok en/of gastvrouw/gastheer) 2) Iemand die wil investeren en meedenken om de mogelijkheden en potentie van het restaurant optimaal te benutten (beperkte activiteit).