Profiel nr. 64306

Handelsonderneming in staalconstructies

08/02/2017 Geplaatst

Gevestigd in

Nederland

Algemene informatie

Branche

Groothandel

Soort bedrijf

Handelsonderneming

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Activa / passiva transactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

2.500.000 - 5.000.000

Indicatie overnamebedrag

2.500.000 - 5.000.000

Resultaat voor belasting

250.000 - 500.000


Activiteiten van het bedrijf

Handelsonderneming ter overname in staalconstructies wegens leeftijd. Verkoop aan aannemingsbedrijven in de bouw en aanbouw en winkelcentra.


Onderscheidend vermogen

De constructies en frames worden geproduceerd in een eigen fabriek in een Europees lage loon land. Dit maakt het bedrijf uitermate concurrerend. Het bedrijf is eenvoudig bestuurbaar doordat afnemers de maten en materialen vooraf gedetailleerd en contractueel aanleveren. De controle gebeurd in samenwerking met de afnemer waarna er afgerekend wordt en het vervoer plaatsvindt. Pas daarna wordt de fabriek betaald waardoor er in principe niet veel eigen of nagenoeg geen eigen vermogen in voorraden blijft hangen.


Overig

De Handelsonderneming is ook los van de fabriek te koop met vaste leveranciers contracten. Het bedrijf is voor de (kandidaat koper) nieuwe eigenaar zeer goed en snel verder uit te bouwen. Omzet € 5 mln, winst voor belastingen € 400.000. Prijs in overleg, indicatie 2,5 mln. De kandidaat koper moet voor een deel over eigen kunnen beschikken. De eigenaar staat garant voor de overige financiering.