laatst bijgewerkt op: 27-04-2017

Dit profiel is verkocht of niet meer actief. Onder aan de pagina vindt u meer profielen die corresponderen met dit profiel.


FULL-SERVICE RECLAMEBUREAU MET GROEIPOTENTIEEL

profiel nr. geplaatst branche soort bedrijf
62819 05-09-2016 Dienstverlening Reclamebureaus
regio transactievorm aantal personeelsleden oppervlakte in m2
Nederland Overig 10 - 50 N.v.t.
omzet laatste boekjaar resultaat voor belasting overnameprijs rechtsvorm
Vertrouwelijk Vertrouwelijk n.o.t.k. N.v.t.

omschrijving

Betreft
Het betreft een full-service reclamebureau welke zich onder andere richt op reclame, copywriting, vormgeving, ontwerp, webbouw, internetmarketing, hosting en social media. Dit reclamebureau is ontstaan uit de samenwerking van 2 reclamebureaus en de overname van een startup gericht op het creëren van websites en content voor social media. Aanleiding voor het samenvoegen was dat elk van de bedrijven in een (te) specifiek marktdeel opereerde en de overhead van de afzonderlijke bedrijven te hoog was. Met deze samenwerking is het product- en dienstenaanbod veel breder, met andere woorden een totaalpakket voor haar klanten, en wordt een synergievoordeel in overheadkosten gerealiseerd.

Financieringsbehoefte
2015 is een overgangsjaar geweest. Dit jaar lag de focus op het samenvoegen van de bedrijven en het vormen van een nieuwe identiteit. Deze samenvoeging heeft geleid tot herstructurering en heroriëntatie die zijn financiële sporen nalaat. Het in de markt zetten van de nieuwe merknaam, een toename van de werkkapitaalbehoefte, het laten afvloeien van 3 personeelsleden en een aantal dubbele lasten die nog tot eind 2016 doorlopen, leiden tot een financieringsbehoefte van € 120.000,-. Sinds begin 2016 wordt een operationeel positief resultaat behaald en de winstgevendheid voor geheel 2016 is door reeds ontvangen opdrachten geborgd.

Omvang onderneming
De onderneming wordt geleid door 3 personen en in totaal zijn 14 (11,9 fte) personen werkzaam. 8 personen hebben een tijdelijk contract.

Opdrachtgevers
Het grootste deel van de opdrachtgevers bestaat uit profit en non-profit klanten in Noord-Nederland. Een groot deel van de klanten zorgt voor een repeterende omzet. Op de reeds bestaande klanten van de samengevoegde bedrijven is nog veel mogelijk qua cross- en deepsell. Deze onderneming heeft zich gepositioneerd als uniek full-service reclamebureau met nog voldoende groeipotentieel.

Financieringsstructuur
Aan investeerders wordt de mogelijkheid geboden om te investeren in deze onderneming met een 50/50 combinatie van cumulatief preferente aandelen en een lening. De cumulatief preferente aandelen kennen een coupon van 5% en een exit van 5 jaar. De lening heeft een looptijd van 3,5 jaar, een rentevergoeding van 10% en wordt lineair afgelost. Ter illustratie: als u besluit € 10.000,- te investeren ontvangt u voor € 5.000,- cumulatief preferente aandelen en verstrekt u een lening van € 5.000,-. Door de ondernemers wordt een borgstelling van € 60.000 afgegeven.

Opmerking
Nadere informatie is na het ondertekenen van een geheimhoudingsovereenkomst te verkrijgen.


Notice: Use of undefined constant php - assumed 'php' in /home/2130405203/web/templates/partials/footer.php on line 29