laatst bijgewerkt op: 23-05-2017

Dit profiel is verkocht of niet meer actief. Onder aan de pagina vindt u meer profielen die corresponderen met dit profiel.


2 GROTE TECH/GADGET/ACCESSOIRE WEBSHOPS

profiel nr. geplaatst branche soort bedrijf
62779 17-11-2016 Detailhandel Non-Food Webwinkel
regio transactievorm aantal personeelsleden oppervlakte in m2
Noord-Holland Activa / passiva transactie minder dan 5 (of niet van toepassing) 100 - 500
omzet laatste boekjaar resultaat voor belasting overnameprijs rechtsvorm
€ 500.000 - € 1.000.000 Vertrouwelijk € 100.000 - € 150.000 B.V.

omschrijving

Wij hebben twee tech gerelateerde webshops te koop. Het assortiment (zon 1500 producten) is zo goed als hetzelde in beide shops. Een van de twee hebben we 2,5 jaar geleden overgenomen voor 130.000 euro. De ander hebben we zelf opnieuw opgezet omdat we deze shop seo structuur helemaal goed wilde hebben. Inmiddels staan beide shops in lightspeed (oude seoshop) en zijn ze helemaal up to date om ook in 2017 de concurrentie aan te gaan.

De onderneming is gevestigd in Amsterdam en bestaat zon 2,5 jaar. We hebben nu een eigen magazijn maar een fulfilment optie zou een logische stap zijn. Dit omdat de huidige werkwijze niet geautomatiseerd is en hierdoor de foutmarge nog te hoog is.
Een van de twee webshops is inmiddels klaar gezet om ook de buitenlandse markt op te gaan. Te weten Frankrijk, Duitsland, Engeland en België. Inmiddels zijn de eerste stappen hier op marketing gebied genomen.

Kansen
De webshops bieden een nieuwe ondernemer vele kansen. Er is nog veel te halen in automatisering van het magazijn middels fulfilment of integratie in eigen magazijn. Daarnaast is er te weinig gestuurd op marge. Hierdoor valt de netto winst lager uit dan mogelijk zou zijn. Ipv focus op marge is er veel focus geweest op uitbreiding naar buitenland, onpage optimalisaties en assortiment uitbreiding. Ook verdere uitbreiding van het assortiment behoord tot de groeikansen. Bepaalde kanalen zoals email marketing zijn nog niet aangepakt ook hier liggen nog kansen.

Leveranciers
Ruim 60 verschillende Chinese leveranciers zitten bij de verkoop. Ook zit hierbij een Chinese medewerker die de producten bij de diverse leveranciers verzameld en controleert voor inkoop.

Personeel
De webshops kunnen door 1,5 persoon gerund worden. Bij de overname zitten geen personele verplichtingen.
Financiën van deze 2 webshops samen
De jaaromzet +/- 800.000 euro ex btw
De bruto winst +/- 350.000 euro ex btw

Bezoekersaantallen van deze webwinkel
De webwinkel ontvant per maand gemiddeld 50.000 unieke bezoekers. Hierbij komt zon 30% organisch binnen, 15% direct, 20% bol.com (hardlopers via bol fulfilment) en het overige bezoek via affiliate of andere cps en cpc campagnes.

Overige
- Een order historie van ruim 4 jaar tot aan 2012
- Alle orders worden zelf afgehandeld en vanuit eigen voorraad geleverd
- De huidige tijdsbesteding bedraagt ongeveer 90 uur per week
- De verkoper wenst te verkopen middels een aandelentransactie
- Reden verkoop: "Verschuiving van focus"

Vraagprijs
De vraagprijs bedraagt 120.000 euro ex btw plus de waarde van de voorraad. Deze wordt geschat op zon 100.000 – 150.000 euro. Voor een gedeelte van de koopsom valt er te praten over een betalings regeling.

Vervolgstappen
Nadat de geheimhoudingsverklaring is getekend volgt er een telefonisch gesprek waarbij de eigenaar meer informatie zal verstrekken. Bij serieuze interesse zullen statistieken worden doorgestuurd en zal en een bezoek plaatsvinden aan het bedrijf.

Extra
Eventueel is er een optie om een derde webshop over te nemen. Deze draait zon 70.000 euro omzet per jaar.


Notice: Use of undefined constant php - assumed 'php' in /home/2130405203/web/templates/partials/footer.php on line 29