laatst bijgewerkt op: 28-04-2017

Dit profiel is verkocht of niet meer actief. Onder aan de pagina vindt u meer profielen die corresponderen met dit profiel.


FABRIKANT ELEKTRISCHE AUTO'S

profiel nr. geplaatst branche soort bedrijf
62716 19-07-2016 Groothandel Groothandel in auto`s en accessoires
regio transactievorm aantal personeelsleden oppervlakte in m2
Nederland Overig 5 - 10 N.v.t.
omzet laatste boekjaar resultaat voor belasting overnameprijs rechtsvorm
Vertrouwelijk Vertrouwelijk € 1.000.000 - € 2.500.000 B.V.

omschrijving

Uitbreidingsfinanciering:
Een Nederlandse fabrikant van elektrische auto's zoekt na de pilot van de eerste 50 volledig elektrisch aangedreven 45 km auto's een uitbreidingsfinanciering voor de productie van de volgende serie van 100 auto's eind 2016.

De onderneming:
De missie van de onderneming is om mobiliteitsoplossingen te ontwikkelen en te leveren voor speciale nichemarkten. Deze oplossingen doorbreken kostbare en verouderde structuren/processen/technieken en bieden verfrissende en kostenefficiënte alternatieven.

De onderneming maakt 100% elektrisch aangedreven vervoersmiddelen voor specifieke doelgroepen en zogenaamde “last mile solutions”. De 45 km auto is het eerste product in dit kader, dat zij in 2015/2016 met succes heeft geïntroduceerd.

Omdat de onderneming zich richt op specifieke nichemarkten is de vraag naar maatwerk groot en zijn de volumes relatief laag. De toegevoegde waarde voor haar afnemers is echter groot en de marges in de nichemarkten zijn voldoende interessant om hierop een business model te baseren.

De afgelopen jaren is hard gewerkt om de introductiedoelstellingen te realiseren. Grote stappen zijn hierbij gezet en de eerste succesvolle pilot in Friesland is in 2016 een feit. Dit succes en de vele aanvragen en reacties uit andere provincies heeft de onderneming doen besluiten om de 45 km auto zelf rechtstreeks aan de klant beschikbaar te stellen, en wel via een op te richten nieuwe verhuurentiteit. Deze verhuurentiteit zal alle 45 km auto's in eigendom nemen en een verhuurvloot opbouwen, welke als totaal mobiliteitsoplossing aan haar klanten zal worden aangeboden/verhuurd.

Kerncijfers:
De totale verhuuromzet is binnen 5 jaar begroot op ruim € 3.600.000 gebaseerd op ruim 1.000 voertuigen.

Bijzonderheden:
Deze onderneming heeft een enorme (internationale) groeipotentie met een eigen branding.

Kapitaalbehoefte:
De kapitaalbehoefte voor de periode 2016-2017 bedraagt € 2.000.000 (in milestones). Hiervoor zoekt de onderneming equity-partners in de nieuwe verhuurentiteit, waarbij andere vormen van samenwerking eveneens bespreekbaar zijn. Investeerders verkrijgen een aandelenbelang afhankelijk van de hoogte van de investering. Investeren is mogelijk vanaf € 250.000.

Vanaf 2017 zal nieuwe kapitaalbehoefte bancair worden gefinancierd.

Voor geïnteresseerden is na een geheimhoudingsverklaring meer informatie beschikbaar.


Notice: Use of undefined constant php - assumed 'php' in /home/2130405203/web/templates/partials/footer.php on line 29