laatst bijgewerkt op: 27-06-2017

Dit profiel is verkocht of niet meer actief. Onder aan de pagina vindt u meer profielen die corresponderen met dit profiel.


W&S / DETACHERING ONDERNEMING TBV MARKTUITROL

profiel nr. geplaatst branche soort bedrijf
62391 14-04-2016 Dienstverlening Uitzendbureaus, detachering
regio transactievorm aantal personeelsleden oppervlakte in m2
Limburg Overig 5 - 10 100 - 500
omzet laatste boekjaar resultaat voor belasting overnameprijs rechtsvorm
Vertrouwelijk Vertrouwelijk € 300.000 - € 400.000 B.V.

omschrijving

Beknopte omschrijving:
Onze missie is om de mobiliteit op de internationale arbeidsmarkt te verbeteren. Wij werven, selecteren en detacheren hoog opgeleide ICT-professionals vanuit landen waar een overschot bestaat aan dit soort mensen om de in disbalans geraakte markt van vraag en aanbod weer in evenwicht brengen.

Omschrijving:
De verwachting is dat het tekort aan ICT-professionals de komende jaren in rap tempo oploopt, mede door de vergrijzing, het lage aanbod uit de collegezalen en het vooruitzicht van een aantrekkende markt. Het probleem speelt niet alleen in Nederland. Eerder trok de Europese Commissie al aan de bel dat het tekort aan ICT’ers groot is. Halverwege 2013 becijferde zij dat er in 2015 in Europa naar verwachting maar liefst 900.000 openstaande vacatures zijn in de ICT.

De visie van de ondernemer op de markt van hoogopgeleid ICT-personeel is dat deze markt in disbalans is geraakt. Er is in Nederland structureel meer vraag dan aanbod met als gevolg dat Nederlandse bedrijven genoodzaakt zijn om hun ICT-activiteiten naar het buitenland te verplaatsen. Dit is een zorgwekkende trend voor een kenniseconomie als Nederland.

De in Zuidoost Nederland gevestigde onderneming, opgericht in 2014, heeft in 2015 een vernieuwend concept en internationaal netwerk opgezet met eigen sourcingskantoren in landen met voldoende aanbod van hoogopgeleide ICT-ers met minimaal 3 jaar ervaring. Deze ICT-specialisten zijn o.a. developers en programmeurs in specifieke programmeertalen (o.a. PHP, .Net, Java), testers, security specialisten en IT Architecten etc.. Het bedrijf heeft inmiddels al een aanzienlijk bestand aan streng geselecteerde kandidaten opgebouwd.

De eerste kandidaten zijn in Nederland reeds met succes geplaatst en/of gedetacheerd. Het bedrijf zit in de ‘early-stage’ fase. Het internationale netwerk en de organisatie zijn gereed om het werven, selecteren en detacheren te faciliteren. Bedrijf heeft voldoende potentie op goed rendement. Het marktgebied dat de onderneming in de eerste fase wil bewerken is Nederland.
Het bedrijf is NEN-gecertificeerd en heeft Referent status bij de IND.

Reden van benodigd kapitaal:
Ondernemer heeft uit eigen middelen de gehele opzet van concept, internationaal selectienetwerk en organisatie gefinancierd en zoekt nu kapitaal (minimaal € 375.000) om de verdere marktuitrol te faciliteren.

Groeipotentie:
Het concept is dupliceerbaar naar landen waar een tekort aan hoogopgeleide ICT-ers heerst. Verder kunnen in een later stadium ook professionals uit andere beroepsgroepen gesourced worden middels de eigen sourcing kantoren.

Profiel participant:
Deze propositie is interessant voor een investeerder / venture capitalist die potentie ziet in deze nichemarkt. Ook voor MBI kandidaten kan dit een interessante optie zijn, mits zij voldoende aantoonbare financiële middelen en relevant netwerk hebben. Het verkrijgen van een minderheidsaandeel is bespreekbaar.


Notice: Use of undefined constant php - assumed 'php' in /home/2130405203/web/templates/partials/footer.php on line 29