laatst bijgewerkt op: 28-06-2017

Dit profiel is verkocht of niet meer actief. Onder aan de pagina vindt u meer profielen die corresponderen met dit profiel.


NICHE HANDELSBEDRIJF IN BOUWPRODUCTEN (WEBBASED)

profiel nr. geplaatst branche soort bedrijf
62211 07-03-2016 Groothandel Groothandel in hout- en bouwmaterialen
regio transactievorm aantal personeelsleden oppervlakte in m2
Zuid-Holland Overig minder dan 5 (of niet van toepassing) N.v.t.
omzet laatste boekjaar resultaat voor belasting overnameprijs rechtsvorm
€ 300.000 - € 400.000 Vertrouwelijk € 100.000 - € 150.000 B.V.

omschrijving

Dit bedrijf levert een specialistisch product binnen de bouw en de verbouwbranche, met nog veel groeipotentie. Voor de juiste kandidaat is dit een mooie kans en uitdaging om dit bedrijf verder uit te bouwen. Het bedrijf verkoopt producten die worden toegepast in de woningbouw en de woningbouw renovatie. Er wordt geleverd aan zowel de particulieren als zakelijke markt.

Het bedrijf bestaat inmiddels 12 jaar en is zeer bekend in de markt. Heeft een magazijn met voorraad en een fysieke showroom/winkel waar zowel de consument als de zakelijke klanten de producten kunnen zien, beoordelen en advies kunnen vragen. De professionele web shop verzorgt 60% van de omzet en heeft nog veel groeipotentie.

Het bedrijf behaalde in 2015 een omzet van circa € 300.000 op jaarbasis. Met een zeer goede marge op de producten. Bij de onderneming zijn 2 flexibele parttime krachten (facturering, orderverwerking en SEO/SEA activiteiten).

De onderneming groeit qua internetomzet jaarlijks met 30% en de vooruitzichten hierin zijn goed te noemen. De zakelijke markt wordt minimaal bewerkt en ook hier liggen grote groeimogelijkheden. De onderneming kan onder leiding van de juiste overnamekandidaat verder doorgroeien.

Wegens gebrek aan opvolging wordt de onderneming verkocht. De huidige DGA is bereid om voor een soepele overdracht nog enige tijd aan het bedrijf verbonden te blijven.

Deze onderneming is bijzonder interessant voor een strategische koper die synergievoordelen kan behalen of een MBI-kandidaat met een online achtergrond en affiniteit met de bouw en de hout verwerkende industrie.
Om een soepele financiering mogelijk te maken dient een koper over minimaal € 60.000,-- aan beschikbaar liquide middelen te beschikken. Een aandelentransactie of activa transactie is bespreekbaar."


Notice: Use of undefined constant php - assumed 'php' in /home/2130405203/web/templates/partials/footer.php on line 29