laatst bijgewerkt op: 26-05-2017

Dit profiel is verkocht of niet meer actief. Onder aan de pagina vindt u meer profielen die corresponderen met dit profiel.


GROOTHANDEL

profiel nr. geplaatst branche soort bedrijf
61773 16-11-2015 Groothandel Overig
regio transactievorm aantal personeelsleden oppervlakte in m2
Noord-Holland Aandelentransactie minder dan 5 (of niet van toepassing) N.v.t.
omzet laatste boekjaar resultaat voor belasting overnameprijs rechtsvorm
€ 500.000 - € 1.000.000 Vertrouwelijk € 400.000 - € 500.000 B.V.

omschrijving

"Financieel gezonde en goed georganiseerde groothandel in creativiteits- en hobbymaterialen. Marktleider in Europa in haar segment met ook mondiale verkoop activiteiten.
Ideaal voor commerciële MBI kandidaat of als strategische uitbreiding van de activiteiten van een bestaande marktpartij.

Het bedrijf met verdere aantoonbare groeipotentie bestaat al meer dan 10 jaar. Hierbij zijn duurzame relaties opgebouwd met leveranciers wereldwijd. Het bedrijf huurt een opslagmagazijn (zonder langlopende huurverplichtingen) en een externe kantoorlocatie. De externe kantoorlocatie maakt geen deel uit van de overname. Het bedrijf is gelegen in de Randstad.

Kerncijfers
Het bedrijf realiseert een omzet van ca. € 600.000 op jaarbasis met een structureel positief resultaat. Het is een zeer stabiel bedrijf met voldoende marktmogelijkheden voor een commerciële overnamekandidaat. Er zijn op dit moment 4 personen actief binnen het bedrijf waaronder de eigenaar.

Bijzonderheden
Verkoop vindt plaats door middel van klantbezoeken, website, email, fax en telefoon. De goederen worden uit voorraad geleverd/verzonden, er bestaat ook de mogelijkheid tot afhalen.

Het bedrijf kenmerkt zich door kwalitatieve producten, korte levertijden en het opereren in een nichemarkt met daarbij veel aandacht voor kwaliteit en klanttevredenheid is.

Profiel koper
De ondernemer is vanwege andere zakelijke interesses op zoek naar een geschikte overnamekandidaat waarbij de huidige eigenaar bereid is mee te werken aan een goede en soepele overdracht van het bedrijf aan de opvolger. De onderneming biedt uitstekende perspectieven en synergievoordelen voor een strategische speler maar ook meer dan voldoende commerciële mogelijkheden voor een MBI-kandidaat (met talenkennis).

Het betreft een aandelentransactie.

Om een soepele financiering mogelijk te maken dient een koper over minimaal € 150.000,-- aan beschikbaar liquide middelen te beschikken.


Notice: Use of undefined constant php - assumed 'php' in /home/2130405203/web/templates/partials/footer.php on line 29