laatst bijgewerkt op: 26-06-2017

Dit profiel is verkocht of niet meer actief. Onder aan de pagina vindt u meer profielen die corresponderen met dit profiel.


HANDELSONDERNEMING IN BUITENMEUBILAIR

profiel nr. geplaatst branche soort bedrijf
61700 28-12-2015 Groothandel Overig
regio transactievorm aantal personeelsleden oppervlakte in m2
Europa Aandelentransactie 10 - 50 1.000 - 10.000
omzet laatste boekjaar resultaat voor belasting overnameprijs rechtsvorm
€ 2.500.000 - € 5.000.000 € 400.000 - € 500.000 € 1.000.000 - € 2.500.000 B.V.

omschrijving

Beschrijving van de onderneming
Ter overname wordt aangeboden een handelsonderneming in met name buitenmeubilair. Het betreft een specialistische onderneming, met een goede reputatie en aansprekende klantenportefeuille in de tuincentra en detailhandel branche.

De onderneming ontwerpt haar producten zelf, importeert onderdelen, om deze vervolgens in Nederland te assembleren. Klanten kunnen naast producten uit het bestaande assortiment ook maatwerk afnemen. De onderneming is internationaal actief. Er is sprake van omzetgroei, met name veroorzaakt door de sterk groeiende afzet op de Duitse markt. De onderneming beschikt over een goed gevulde offerte- en orderportefeuille

De onderneming is gevestigd in Noordoost Nederland en inclusief de directeur-grootaandeelhouder (DGA) zijn er circa 10 personen werkzaam.

Er wordt gezocht naar opvolging in verband met de leeftijd van de DGA.

Financiële informatie
De onderneming behaalt uitstekende rendementen en laat een groei van de omzet zien. Het jaarlijkse omzetniveau bedraagt tussen de € 3,0 miljoen - € 3,5 miljoen, resulterend in een genormaliseerde EBIT van ruim 12% van de omzet.

Strategische kansen voor overnemende partij
De onderneming is interessant voor een onderneming die haar (handels)activiteiten wenst uit te breiden, een soortgelijke onderneming die haar bestaande marktpositie wenst te versterken of een onderneming die haar activiteiten wil gaan verbreden. Deze onderneming is ook interessant voor een Management-buy-in kandidaat die beschikt over voldoende eigen middelen en soortgelijke (branche)ervaring.

Transactiestructuur
Ter overname wordt aangeboden 100% van de aandelen van de onderneming. Het bedrijfspand van waaruit de activiteiten plaatsvinden is eigendom van de onderneming. Overname van het onroerend goed is bespreekbaar, doch geen voorwaarde.


Notice: Use of undefined constant php - assumed 'php' in /home/2130405203/web/templates/partials/footer.php on line 29