laatst bijgewerkt op: 26-06-2017

Dit profiel is verkocht of niet meer actief. Onder aan de pagina vindt u meer profielen die corresponderen met dit profiel.


UNIEKE WEBSHOP FORMULE

profiel nr. geplaatst branche soort bedrijf
61638 16-10-2015 Detailhandel Non-Food Webwinkel
regio transactievorm aantal personeelsleden oppervlakte in m2
Noord-Brabant Activa / passiva transactie minder dan 5 (of niet van toepassing) N.v.t.
omzet laatste boekjaar resultaat voor belasting overnameprijs rechtsvorm
€ 200.000 - € 300.000 € 25.000 - € 50.000 € 150.000 - € 200.000 V.O.F.

omschrijving

Een unieke webshop formule, gestart in 2009, met momenteel webshops actief in de telecommarkt en wijnmarkt. Voor de telecommarkt is er een webshop op het gebied van accessoires voor smartphones, laptops, iPhones, iMacs, iPads en Macbooks. Daarnaast is er een webshop met wijnen uit de gehele wereld (oud en nieuw) en luxe en moderne wijnaccessoires.

De verschillende groepen zijn onderverdeeld in afzonderlijke webshops die herkenbaar onder het totale platform vallen.

Het platform is dusdanig ingericht dat eenvoudig met uitbreiding van groepen en webshops snel kan worden opgeschaald. De automatisering is up-to-date.

Kerncijfers:
De omzet bedraagt op dit moment ca. € 310.000 op jaarbasis. Het resultaat is ca. 13%. De tijdsbesteding van de twee huidige eigenaren bedraagt ca. 1,2 FTE. De groeipotentie is groot.

Bijzonderheden:
De onderneming is klaar om met de bestaande webshop de formule op korte termijn op te schalen in Nederland en daarna ook in het buitenland.

Reden verkoop:
De twee huidige eigenaren hebben naast dit concept nog andere activiteiten. Ze hebben besloten deze formule te verkopen, daar zij zelf onvoldoende in staat zijn de opschaling te realiseren die nu mogelijk is. Ze dragen zorg voor een goede en uitgebreide overdracht, waarna een koper zich direct kan concentreren op de verdere uitbouw van de onderneming.

Profiel koper:
Een mooie kans voor een strategische partij of een MBI-kandidaat die niet eerst jaren tijd en energie wil steken in het opzetten en bouwen van een dergelijk platform, maar gelijk vanaf dag 1 goed geld wil verdienen.

Een koper dient over ca. € 100.000 eigen geldmiddelen te beschikken om een 100% overname financierbaar te maken.

Vraagprijs:
De vraagprijs bedraagt € 200.000 voor alle activa en passiva van de VOF. Ultimo 2015 bedroeg het eigen vermogen ca. € 80.000, de voorraden ca. € 69.000 en de externe financiering € nihil. Tevens zijn in de vraagprijs inbegrepen het geregistreerd merk Benelux, het online platform met de webshops, de automatisering, de toestemming van Apple voor gebruik term iPhone in Google Adwords, alle samenwerkingsverbanden, het ondernemingsplan en de goodwill.


Notice: Use of undefined constant php - assumed 'php' in /home/2130405203/web/templates/partials/footer.php on line 29