laatst bijgewerkt op: 27-04-2017

Dit profiel is verkocht of niet meer actief. Onder aan de pagina vindt u meer profielen die corresponderen met dit profiel.


WINDMOLENPARK 50MW TURKIJE

profiel nr. geplaatst branche soort bedrijf
61182 14-06-2015 Industrie Overig
regio transactievorm aantal personeelsleden oppervlakte in m2
Europa Aandelentransactie minder dan 5 (of niet van toepassing) Meer dan 10.000
omzet laatste boekjaar resultaat voor belasting overnameprijs rechtsvorm
Meer dan € 5.000.000 Meer dan € 1.000.000 Meer dan € 5.000.000 N.v.t.

omschrijving

Omschrijving:
Een Nederlandse projectontwikkelaar gaat op eigen grond (ruim 90 ha) in Turkije een windmolenpark bouwen met een totale capaciteit van 50 megawatt. De grond bevindt zich op een A-locatie voor windenergie dat bekend staat als windrijk en daarmee een hoog rendement op windmolenparken kan realiseren.

De windmolens komen van een Europese topfabrikant, zijn voorzien van de moderne 'direct drive' technologie en hebben een lage onderhoudsbehoefte.

Kerncijfers:
EBITDA is geprognosticeerd op € 6-8 mio p/j.

De initiatiefnemer is voornemens het project na 2-3 jaar turnkey te verkopen aan een energie- en/of investeringsmaatschappij, hetgeen een extra rendement voor de eerste investeerders zal opleveren alsmede een snelle terugbetaling van het geïnvesteerd kapitaal.

Bijzonderheden:
Turkije heeft te maken met een energietekort en moet derhalve nu veel energie importeren. Bovendien geschiedt energieopwekking in eigen land nu veelal door kolencentrales. Duurzame energie, waaronder de windenergie, heeft om deze twee redenen een positief imago in Turkije. Er is dan ook een staatsgarantie op een minimale energieprijs voor 10 jaar. De Europese windmolenfabrikant heeft tevens een eigen fabriek in Turkije hetgeen bewerkstelligt dat er een extra opslag op deze staatsgarantie komt. Met deze opslag is in financiële cijfers nog niet gerekend.

Kapitaalbehoefte:
De totale projectomvang is ca. € 50 mio, excl. grond. Turkse banken reageren positief op dit project en verwachten ca. 80% mee te kunnen financieren. De initiatiefnemer brengt zelf de grond, tijd en alle contacten in en is op zoek naar investeerders voor de resterende 20%, ofwel € 10 mio.

De investeringen zullen in fasen plaatsvinden.

Fase 1:
11 Kleinere windmolens van 900-1000 Kw. Hiervoor is geen licentie nodig, hetgeen betekent dat na invulling van het kapitaal snel kan worden gestart met de bouw. Fase 1 beslaat 8-12 maanden en levert gelijk een interessante ROI op. Bovendien leveren de eerste windmolens direct alle data voor de benodigde licentie voor de grotere windmolens van fase 2. Voor fase 1 is ca. € 10 mio nodig: € 2 mio investeerders + € 8 mio bank.

Fase 2:
14 Grotere windmolens van 3Mw. Hiervoor is wel een licentie nodig. De licentieaanvraag zal tegelijk met fase 1 worden opgestart. Fase 2 beslaat ca. 2 jaar. Voor fase 2 is ca. € 40 mio nodig: € 8 mio investeerders + € 32 mio bank.


Notice: Use of undefined constant php - assumed 'php' in /home/2130405203/web/templates/partials/footer.php on line 29