laatst bijgewerkt op: 23-06-2017

Dit profiel is verkocht of niet meer actief. Onder aan de pagina vindt u meer profielen die corresponderen met dit profiel.


KLEINSCHALIGE EN KWALITATIEVE ZORGAANBIEDER

profiel nr. geplaatst branche soort bedrijf
61142 28-05-2015 Dienstverlening Gezondheidszorg
regio transactievorm aantal personeelsleden oppervlakte in m2
Noord-Brabant Aandelentransactie 10 - 50 N.v.t.
omzet laatste boekjaar resultaat voor belasting overnameprijs rechtsvorm
€ 1.000.000 - € 2.500.000 Vertrouwelijk € 1.000.000 - € 2.500.000 B.V.

omschrijving

Betreft
De overname van een zorggerichte organisatie, verdeeld over een drietal B.V.’s, waarbij 100% van de aandelen betrokken zijn.

Reden verkoop
De 3e generatie onderneming wordt ter overname aangeboden gezien de leeftijd van de huidige eigenaren in combinatie met het ontbreken van geschikte opvolging in de directe omgeving.
Het ontbreken van deze opvolging heeft zowel betrekking op de privésituatie van de eigenaren (kinderen) als op de onderneming zelf (medewerkers).

Profiel onderneming
Het zorgaanbod bestaat met name uit wonen en begeleiden. Doordat het een WTZI-erkende instelling is, wordt gewerkt op basis van zowel het Persoonsgebonden Budget als Hulp in Natura. Tot slot is de organisatie HKZ-gecertificeerd.
De cliënten verblijven gemiddeld een groot aantal jaren bij deze zorgaanbieder waardoor een grote mate van stabiliteit is gerealiseerd. Dit blijkt tevens uit de bezettingsgraad van gemiddeld 90% op basis van een capaciteit van 40 kamers.

Werknemers
Het team bestaat naast de 2 directieleden uit een 10-tal gekwalificeerde dan wel ervaren medewerkers. De medewerkers worden aangestuurd door de directie, deze korte lijnen zorgen voor efficiëntie en loyaliteit.

Locatie
De onderneming is gevestigd in het zuiden van het land op een mooie, ruime en rustige locatie. De locatie, inclusief bedrijfswoning, is momenteel in handen van de huidige eigenaren. Voorkeur bestaat voor verkoop van deze onroerende zaken.

Financieel
De jaarlijkse omzet van de onderneming bedraagt circa € 1.200.000 en is stabiel. Deze stabiliteit geldt tevens voor de toekomst. Ondanks de bezuinigingsmaatregelen van de overheid hebben de eigenaren een strategie gekozen waardoor de omzet op peil blijft. Het rendement, in termen van EBITDA, bedraagt circa 30-35% van de omzet.

Opmerkingen
Het bedrijf kan een meer dan interessante aanvulling zijn voor bestaande zorgaanbieders die uitbreiding dan wel schaalvoordelen zoeken. De onderneming heeft sinds de oprichting begin 20e eeuw een gedegen reputatie, verankerd bewustzijn van kwaliteit en beschikt over een gemotiveerd en ervaren team van werknemers. Hierdoor biedt de organisatie tevens potentieel voor MBI-kandidaten die affiniteit hebben met de zorgsector en die middels een bedrijfsovername het zelfstandig ondernemerschap willen bereiken.

Overnameprijs
De vraagprijs voor 100% van de aandelen van de 3 vennootschappen per 01-01-2016 bedraagt € 2.200.000 (het eigen vermogen bedraagt € 575.000).


Notice: Use of undefined constant php - assumed 'php' in /home/2130405203/web/templates/partials/footer.php on line 29