laatst bijgewerkt op: 23-06-2017

Dit profiel is verkocht of niet meer actief. Onder aan de pagina vindt u meer profielen die corresponderen met dit profiel.


SNELGROEIENDE EN WINSTGEVENDE TV-PRODUCENT

profiel nr. geplaatst branche soort bedrijf
61077 08-05-2015 Industrie Overig
regio transactievorm aantal personeelsleden oppervlakte in m2
Noord-Brabant Aandelentransactie 10 - 50 100 - 500
omzet laatste boekjaar resultaat voor belasting overnameprijs rechtsvorm
€ 1.000.000 - € 2.500.000 € 200.000 - € 300.000 € 500.000 - € 1.000.000 B.V.

omschrijving

De onderneming heeft een degelijk trackrecord van >10 jaar, opereert met een positief eigen vermogen en is winstgevend. In 2015 wordt een omzet van 1.300.000,- euro en een bedrijfsresultaat van tegen de 200.000 euro verwacht.

De onderneming heeft een stevige marktpositie verworven. De basis van het succes ligt in de integratie van sales en media, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit. Huidige ontwikkelingen op het gebied van videomarketing en branded content maken verdere groei realistisch.

Koper
Er wordt in beginsel gezocht naar een strategische koper; een koper die bestaande toekomstplannen kan bewerkstelligen en overeenkomstig waarde verwacht te creëren met het bedrijf. Bijvoorbeeld een management buy-in kandidaat die samen met het team additionele groei kan bewerkstelligen of een bedrijf met een sterke salesfocus dat uitbreidingsmogelijkheden richting TV verkent.

Affiniteit met de TV-branche is niet per se een vereiste. Sedert de start voert de onderneming al haar primaire processen als sales en TV-productie zelf uit. Ook kopers zonder affiniteit met de TV-branche kunnen derhalve successen boeken met de onderneming.

Een volledige bedrijfsovername via een aandelentransactie wordt geambieerd.

Personeel
Ter voorbereiding op de bedrijfsverkoop is de organisatie zo ingericht dat continuïteit plaats kan vinden zonder de huidige directie.

Er zijn zo’n 17 FTE werkzaam bij het bedrijf. Een HBO-opleiding is de standaard. Het verkoopteam wordt naast een interne opleiding bovendien een additionele verkoopopleiding in samenwerking met een erkend salesinstituut aangeboden.

Eén van de huidige directeuren is bereid onder de huidige managementovereenkomst aan te blijven. Zulks geschiedt in overleg.

Financiering
De onderneming opereert momenteel voornamelijk op eigen vermogen en leningen verstrekt vanuit de holding van de aandeelhouders. Er wordt geen gebruik gemaakt van rentedragende bankfinanciering. Dit biedt perspectieven een overnamesom deels met bankfinanciering te voldoen. De kasstromen van het bedrijf zijn hiervoor toereikend. De rente op bankfinanciering is bovendien aftrekbaar, hetgeen een positieve werking heeft op het verlagen van de kostenvoet van de overnamefinancieringsstructuur.

Kansen
Er zijn aanzienlijke kansen voor zowel offline- als online uitbreiding, alsmede voor operationele en financiële optimalisaties.

Uitgebreide gerealiseerde en begrote financiële informatie is onder nader te stellen voorwaarden beschikbaar.

Voorbehoud
Het betreft een succesvolle, snelgroeiende, winstgevende en kasstroompositieve organisatie. Gezien de verwachte interesse behouden de verkopers zich het recht voor niet met iedere geïnteresseerde in overleg te treden.

Contact
Er is voor kwalificerende geïnteresseerde kopers een uitgebreid verkoopmemorandum opgesteld. In dit verkoopmemorandum wordt ook de bedrijfsnaam genoemd.


Notice: Use of undefined constant php - assumed 'php' in /home/2130405203/web/templates/partials/footer.php on line 29