laatst bijgewerkt op: 30-05-2017

Dit profiel is verkocht of niet meer actief. Onder aan de pagina vindt u meer profielen die corresponderen met dit profiel.


SALES DIRECTEUR/MEDE AANDEELHOUDER

profiel nr. geplaatst branche soort bedrijf
60955 14-04-2015 Groothandel Groothandel in kantoormachines en computers
regio transactievorm aantal personeelsleden oppervlakte in m2
Utrecht Aandelentransactie minder dan 5 (of niet van toepassing) 500 - 1.000
omzet laatste boekjaar resultaat voor belasting overnameprijs rechtsvorm
Vertrouwelijk Vertrouwelijk € 100.000 - € 150.000 B.V.

omschrijving

Gezocht wordt een sales directeur (mede - aandeelhouder) voor een bedrijf gespecialiseerd in kantoorartikelen. Het bedrijf is gestart in 1988 en heeft inmiddels haar bestaansrecht duidelijk bewezen.

Op dit moment heeft het bedrijf 2 aandeelhouders. De adviseur van de opdrachtgever heeft met één van de aandeelhouders afgesproken dat deze zal terugtreden. Hierdoor ontstaat een nieuwe positie voor een gedreven sales directeur die van dit bedrijf een groot succes wil maken. Dit is een mooie kans voor een kandidaat die de ambitie heeft om een eigen bedrijf te beginnen maar niet met niets wil beginnen. Alle voorwaarden zijn aanwezig om snel door te groeien.

Er zijn goede afspraken met de leveranciers en de belangrijkste producten zijn op voorraad. Er is een mooie klantenportefeuille. Bovendien zal de terugtredende aandeelhouder zijn netwerk blijven activeren om daarmee nieuwe klanten aan te dragen. De commerciële binnendienst is bemand en ook alle administratieve zaken worden uit handen genomen. Kortom wat we nog nodig hebben is salespower!

Het bedrijf opereert uitsluitend in het BtoB segment. De vestigingsplaats is het midden van het land en dat is tevens het werkgebied. Het bedrijf zit in een zeer representatief pand waarin nog veel mogelijkheden zijn qua inrichting. Vergroting van het werkgebied behoort zeker tot de mogelijkheden.

Inmiddels heeft de adviseur een belang genomen in dit bedrijf. Naast het belang is de strategie herschreven en is er een financiële doorrekening gemaakt voor de komende jaren. Het eerste jaar zal een aanloopverlies opleveren. Jaar 2 en 3 zullen naar verwachting winstgevend zijn.

Welke competenties zijn al aanwezig in de onderneming?
De aandeelhouder die blijft zal een actieve (part-time) rol gaan spelen in het bedrijf. De rol zal gericht zijn op de administratie, boekhouding etc. De commerciële binnendienst evenals de inkoop van de producten is geregeld. Afhandeling van bestellingen via mail, telefoon en webshop zijn ook geregeld.

Wat is de ambitie van de onderneming?
Binnen 3 jaar de toonaangevende speler worden in de regio.
Groei realiseren in omzet en winst.
Het behouden van een inspirerende, open en eerlijke werkomgeving.
Uitbreiding naar andere regio’s.

Wie zoeken we?
De adviseur zoekt een sales directeur die samen met de initiatiefnemer en de binnendienstmedewerker de BtoB markt in de regio gaat bewerken. Om dit voor elkaar te krijgen zoeken we een sterke zelfsturende kandidaat. Naast een hoge hands-on mentaliteit dient deze kandidaat te beschikken over goede managementkwaliteiten die ervoor zorgen dat hij of zij daadwerkelijk het nieuwe gezicht kan worden van deze onderneming.

Ervaring: commerciële achtergrond, bewezen verkoopervaring inclusief bewezen commerciële successen, ervaring in het BtoB segment, ervaring of kennis van de kantoorartikelenmarkt is een pre, hands-on mentaliteit en coachende vaardigheden.
Beschikbaarheid: fulltime.

Wat bieden we?
Instappen in een bedrijf dat staat en dat ambitie heeft.
Vanaf de start is rekening gehouden met een management fee die groeit met de toename van de omzet. De mogelijkheid tot de invulling van een vrije commerciële rol in een groeiend bedrijf. Financieel meeprofiteren van de expansie. Aandelen pakket dat op termijn verder zou kunnen groeien. Initiatiefnemer blijft betrokken bij de onderneming. De adviseur zal de komende jaren een actieve ondersteunende rol blijven spelen in deze organisatie.

Wat vragen we?
Om mede aanhouder te worden in deze propositie vragen we een investering van €100.000

Wat doen we met de investeringen?
De geïnvesteerde bedragen worden onder andere gebruikt om het bedrijf gecontroleerd te laten groeien. Dit vraagt met name om een investering op marketing en sales gebied. Tot slot wordt een deel van het ingebrachte kapitaal gebruikt voor verbeteringen van de webshop.

Interesse
Mocht deze informatie aanleiding zijn voor een gesprek dan nodigen we je graag uit voor een uitgebreide presentatie bij ons op kantoor. In ongeveer anderhalf uur zullen we je meenemen in alle ins en outs van dit bedrijf.


Notice: Use of undefined constant php - assumed 'php' in /home/2130405203/web/templates/partials/footer.php on line 29