laatst bijgewerkt op: 25-05-2017

Dit profiel is verkocht of niet meer actief. Onder aan de pagina vindt u meer profielen die corresponderen met dit profiel.


PATENT BIOLOGISCH AFBREEKBARE WEGWERP VAAS

profiel nr. geplaatst branche soort bedrijf
60954 14-04-2015 Industrie Kunststofverwerkende industrie
regio transactievorm aantal personeelsleden oppervlakte in m2
Nederland Overig minder dan 5 (of niet van toepassing) N.v.t.
omzet laatste boekjaar resultaat voor belasting overnameprijs rechtsvorm
Meer dan € 5.000.000 Meer dan € 1.000.000 € 1.000.000 - € 2.500.000 N.v.t.

omschrijving

Omschrijving:
Het product betreft een biologisch afbreekbare wegwerp bloemenvaas: Cradle to cradle.

De vaas wordt gemaakt van bioplastic. Bioplastics zijn kunststoffen gemaakt uit planten en plantaardige producten, zoals maïs, zetmeel, graan, cassave, suikerbieten, suikerriet, etc. In de natuur of in de GFT-bak breekt de vaas in ca. 7 weken geheel af.

De vaas heeft een trendy ontwerp in verschillende kleuren en is productieklaar. Duo-matrijs is beschikbaar. Iedere vorm en format is gepatenteerd.

Maatschappelijke verantwoording:

Maatschappelijk is de biologisch afbreekbare wegwerp vaas zeer verantwoord vanwege het feit dat:
◾vazen van bioplastic in de productie zeer milieuvriendelijk zijn, omdat voor de grondstof weinig of geen primaire bronnen als olie, bomen, etc. worden gebruikt;
◾voor de productie van papier, waarvan ook wegwerp vazen bestaan, gebruik wordt gemaakt van milieuschadelijke stoffen, zoals chloor en zwavelverbindingen;
◾vazen van bioplastic composteerbaar zijn en derhalve in de GFT-bak mogen (tegelijk met de verlepte bos bloemen);
◾bij verbranding vazen van bioplastic een hogere verbrandingswaarde hebben dan de gebruikelijke kunststoffen, zoals PET, PP en PE, en er derhalve geen giftige stoffen, zoals dioxine en dergelijke, vrijkomen;
◾bioplastic in de natuur binnen 5 tot 13 weken verteert (GFT-verplichting), terwijl papier daar meer dan 10 jaar over doet.

Toepasbaarheid:
De toepasbaarheid van deze bloemenvaas is groot. Denk bijvoorbeeld aan de:
◾consument thuis > elke keer een nieuwe trendy vaas tegen een lage (weg werp) prijs. Doorlopende vernieuwing van je interieur met nieuwe modellen en kleuren;
◾tankstationshops en supermarktketens > bij de bos bloemen nu ook verkoop van goedkope wegwerp vaas;
◾hotel- en restaurantbranche > geen gedoe meer van schoonmaken van vuile vazen met slijmerige bacteriën;
◾zorginstellingen > terugdringen van het hergebruik van normale bloemenvazen draagt positief bij aan het vermijden van onnodige bacteriën in patiëntenruimten. Bloemenwater bevat namelijk in korte tijd pathogene bacteriën, welke schadelijk kunnen zijn voor de patiënten. In enkele ziekenhuizen zijn om deze reden bloemen reeds verboden. Met de biologisch afbreekbare wegwerp vaas kunnen bloemen in ziekenhuizen blijven bestaan;
◾begraafplaatsen > een tweede onderdeel van het pantent betreft de grafvazen. De opzet bij dit onderdeel is dat de vazen in de buitenlucht in 2-3 weken deformeren tot een vorm van snot, welke daardoor gemakkelijk in de aarde verdwijnt.

De markt in Nederland is groot en in de US zelfs gigantisch. In de US zijn er bijvoorbeeld een tiental ondernemingen die alleen al via internet 40-50 miljoen bossen bloemen per jaar verkopen. Een goedkope wegwerp vaas past daar uitstekend bij. Bovendien is bioplastic in de US populair.

Reden verkoop:
De uitvinder en tevens patenthouder is op pensioenleeftijd en is niet meer in staat om grootschalige productie zelf op te starten.

Profiel koper:
Een uitgelezen opportunity voor een strategische partij die grootschalige productie kan opzetten en internationaal kan opschalen. NL en US patent aanwezig (WO en EP zijn onderhanden).

Vraagprijs:
De vraagprijs bedraagt € 400.000 voor het NL patent en € 1.000.000 voor het US patent.


Notice: Use of undefined constant php - assumed 'php' in /home/2130405203/web/templates/partials/footer.php on line 29