laatst bijgewerkt op: 29-05-2017

Dit profiel is verkocht of niet meer actief. Onder aan de pagina vindt u meer profielen die corresponderen met dit profiel.


INTERNATIONALE START-UP IN RECYCLING VAN PLASTIC

profiel nr. geplaatst branche soort bedrijf
60943 13-04-2015 Industrie Overig
regio transactievorm aantal personeelsleden oppervlakte in m2
Buiten Europa Overig minder dan 5 (of niet van toepassing) N.v.t.
omzet laatste boekjaar resultaat voor belasting overnameprijs rechtsvorm
Vertrouwelijk Vertrouwelijk n.o.t.k. B.V.

omschrijving

Profiel onderneming
De start-up richt zich op het realiseren van productiefaciliteiten in Zuidoost Azië en Noord-Afrika, die het mogelijk maken om uit kunststofafval hoogwaardige ruwe olie te produceren op basis van thermische processen. Het businessplan van de ondernemers voorziet in een onderscheidende positionering en duurzame strategie in de betreffende regio’s, waar uitstekende kansen liggen op het gebied van het verwerken van de afvalstromen.

Propositie
De ondernemers zijn in een vergevorderd stadium om de installaties te kunnen bouwen, waarvan het intellectueel eigendom is verkregen, alsmede de exclusieve rechten voor het plaatsen ervan. Het productieproces steunt op bewezen technologie. Het verkrijgen van de benodigde vergunningen ligt op schema. Ook zijn er getekende intentieverklaringen met zowel afnemers als leveranciers aangegaan.

Er zijn volop kansen aanwezig om het business model sterk op te schalen en uit te breiden met vergelijkbare productiefaciliteiten die bijdragen aan de circulaire economie en een duurzame wereld. Het business model toont aan dat duurzame bedrijfsactiviteiten en een verwachte aantrekkelijke winstgevendheid heel goed hand in hand kunnen gaan.

Gezien de huidige positieve ontwikkelingen en de verwachte sterke groei in de komende jaren is verbreding van het risico kapitaal benodigd. De liquiditeitsbehoefte bestaat uit circa € 1,6M en zal worden aangewend voor de investeringen in de locatie, installatie, machines en werkkapitaal. Afhankelijk van de rol van de investeerder zijn meerdere transactiestructuren bespreekbaar.

Deelname in de onderneming biedt een potentiele investeerder een kansrijke investering in een duurzame en innovatieve onderneming, uitstekende rendementsvooruitzichten in combinatie met een actieve betrokkenheid en lange termijn relatie.

Contact
Na ondertekening van een geheimhoudingsovereenkomst kunnen wij een kennismaking met de ondernemers arrangeren en is verdere informatie beschikbaar.


Notice: Use of undefined constant php - assumed 'php' in /home/2130405203/web/templates/partials/footer.php on line 29