laatst bijgewerkt op: 26-05-2017

Dit profiel is verkocht of niet meer actief. Onder aan de pagina vindt u meer profielen die corresponderen met dit profiel.


SUCCESVOL E-COMMERCE BEDRIJF IN FOTOREPRODUCTIE

profiel nr. geplaatst branche soort bedrijf
60717 02-03-2015 Detailhandel Non-Food Webwinkel
regio transactievorm aantal personeelsleden oppervlakte in m2
Utrecht Activa / passiva transactie minder dan 5 (of niet van toepassing) N.v.t.
omzet laatste boekjaar resultaat voor belasting overnameprijs rechtsvorm
€ 200.000 - € 300.000 € 50.000 - € 100.000 € 200.000 - € 300.000 V.O.F.

omschrijving

Omschrijving
Lucratieve mozaïek-niche in populair fotoreproductie segment. Bewezen succesvol als breed inzetbaar cadeauartikel, relatiegeschenk of decor/interieur product. Particuliere en zakelijke afnemers. Fors gegroeid sinds start medio 2011. Met beperkte concurrentie in haar specifieke segment heeft de activiteit een positie verworven in het margerijke high-end van fotoreproductie en beeldcompositie. Dit strekt verder dan ‘foto op canvas in lijst’. Druk op plexiglas, aluminiumvarianten is mogelijk, evenals vele andere materiaaltoepassingen. Naast individueel gebruik kan de beeldsoftware ook een groep in staat te stellen een collectieve creatieve prestatie te realiseren. Meer dan 15.000 personen participeerden in zo’n collectieve ontwikkeling van een eindproduct. De producten worden ook afgenomen door bedrijven, waaronder velen uit de top 100 in Nederland. De productie, handling en fulfilment is geheel uitbesteed. Geen voorraden.

Kerncijfers
De omzet groeide in enkele jaren naar 230K in 2014 op basis van 1.800 cliënten per jaar. Bruto marge rond 132K. De gemiddelde orderwaarde is groeiende, thans rond € 140,- per order. Zakelijke opdrachtgevers zijn goed voor 30% van de omzet.

Bijzonderheden
De activiteit kent gemiddeld 4.000 uniek bezoekers per maand die de site gemiddeld twee keer bezoeken. SEA investering in 2014 is circa 21K en geeft een interessante conversie ratio. Ondersteuning met en vanuit Social Media is nog niet ontwikkeld. Het marketingbeleid is tot nu toe passief geweest. De activiteit blinkt uit in service en scoort 9,5 bij Trustpilot.
De activiteit is goed georganiseerd en geautomatiseerd inclusief verwerking van orders met toeleveranciers. Per saldo vraagt de activiteit, met huidig passief marketingbeleid, niet meer dan enkele uren werk per dag. De activiteit leent zich zeer goed voor verdere ontwikkeling. Kansen daartoe zijn concreet aanwezig. Desgewenst ook internationaal.

Reden verkoop
Deze E-commerce website is opgezet als nevenactiviteit. De succesvolle ontwikkeling vraagt om een principieel besluit van de eigenaren; er vol voor te gaan of er nu afstand van doen. Voor het laatste is gekozen om tijd vrij te maken voor de core business; brede conceptontwikkeling.

Profiel koper
De koper is actief in de verkoop van fotoreproductie, cadeauartikelen of in artistieke segmenten. Voortzetting van de huidige activiteit (‘as it is’) is op zich een interessante lucratieve optie. Anderzijds biedt de winstgevende activiteit ook mogelijkheden voor verbreding van de bestaande productformule, mede door uitbreiding van reproductie toepassingsmogelijkheden of internationalisering. In alle andere gevallen is de activiteit ook voor hen die totaal wat nieuws willen beginnen een interessant en lucratieve start.

Vraagprijs
De vraagprijs voor overname van de activiteit is € 260.000,-. Opties om overname mogelijk te maken zijn bespreekbaar.


Notice: Use of undefined constant php - assumed 'php' in /home/2130405203/web/templates/partials/footer.php on line 29