laatst bijgewerkt op: 26-05-2017

Dit profiel is verkocht of niet meer actief. Onder aan de pagina vindt u meer profielen die corresponderen met dit profiel.


GERENOMMEERD INGENIEURS- EN ADVIESBUREAU

profiel nr. geplaatst branche soort bedrijf
60593 09-06-2015 Dienstverlening Ingenieurs
regio transactievorm aantal personeelsleden oppervlakte in m2
Noord-Brabant Aandelentransactie 5 - 10 N.v.t.
omzet laatste boekjaar resultaat voor belasting overnameprijs rechtsvorm
€ 1.000.000 - € 2.500.000 Vertrouwelijk n.o.t.k. B.V.

omschrijving

Betreft:
De overname van een projectmanagement- en kostenmanagementorganisatie waarbij 100% van de aandelen betrokken zijn.

Reden verkoop:
De onderneming wordt ter overname aangeboden aangezien de leeftijd van de huidige eigenaren in combinatie met het ontbreken van geschikte opvolging in de directe omgeving. Het ontbreken van deze opvolging heeft zowel betrekking op de privésituatie van de DGA’s (kinderen) als op de onderneming zelf (medewerkers).

Profiel onderneming:
De onderneming richt zich hoofdzakelijk op 3 disciplines:
1. Projectmanagement, coördinatie van de uitvoering van bouwprojecten
2. Bouwkostenmanagement, opstellen begrotingen vooraf en kostenbewaking gedurende het bouwproces
3. Facility management, plannen en coördineren van het technisch beheer en onderhoud van bestaande gebouwen

Werknemers:
Het team bestaat naast de 2 eigenaren uit een tiental gekwalificeerde medewerkers met ruime kennis en ervaring van het bouwproces. De huidige eigenaren, die thans nog parttime actief zijn, vormen samen met een tweetal medewerkers het management team (MT). Het klantcontact verloopt via de medewerkers zelf waar dit bij nieuwe klanten voornamelijk door het MT gebeurt.
De huidige eigenaren hechten groot belang aan het voortbestaan en continuïteit van de onderneming. Zij zijn dan ook bereid een nader te bepalen periode aan te blijven voor geleidelijke overdracht van de werkzaamheden.

Locatie:
De onderneming is gevestigd in het zuiden van het land, in een zeer representatieve huisvesting. Het huurcontract van het bedrijfspand, eigendom van de 2 DGA’s, kan gecontinueerd worden.
Het bedrijf is landelijk actief dan wel het klantenbestand bevindt zich door heel Nederland (incidenteel in buitenland vanuit Nederlandse opdrachtgever).

Financieel:
De jaarlijkse omzet van de onderneming bedraagt circa € 1.400.000 tot € 1.700.000 en neemt, met het oog op de omzetafname in de afgelopen jaren, weer toe. Gezien de kwaliteit van het klantenbestand, reputatie van de onderneming, economische ontwikkelingen en hierdoor verwachte toenemende vraag kan het resultaat in de komende jaren substantieel toenemen.

Opmerkingen:
Het bedrijf kan een meer dan interessante aanvulling zijn voor bestaande marktpartijen die uitbreiding zoeken. De onderneming heeft een gedegen reputatie, goed gemotiveerde werknemers, verankerd bewustzijn van kwaliteit en staat – met de beschikbare en eigen ontwikkelde faciliteiten – klaar voor de overdracht.


Notice: Use of undefined constant php - assumed 'php' in /home/2130405203/web/templates/partials/footer.php on line 29