laatst bijgewerkt op: 26-06-2017

Dit profiel is verkocht of niet meer actief. Onder aan de pagina vindt u meer profielen die corresponderen met dit profiel.


LEVERANCIER MAATWERK INTERNETOPLOSSINGEN

profiel nr. geplaatst branche soort bedrijf
60069 30-10-2014 Dienstverlening ICT-dienstverlening
regio transactievorm aantal personeelsleden oppervlakte in m2
Nederland Aandelentransactie minder dan 5 (of niet van toepassing) N.v.t.
omzet laatste boekjaar resultaat voor belasting overnameprijs rechtsvorm
€ 500.000 - € 1.000.000 Vertrouwelijk € 500.000 - € 1.000.000 B.V.

omschrijving

Betreft:
De overname van een leverancier van maatwerk internetoplossingen middels een aandelentransactie waarbij 100% van de aandelen betrokken zijn.

Reden verkoop:
De onderneming wordt ter overname aangeboden aangezien de huidige eigenaar zichzelf niet als de juiste partij ziet om de onderneming naar de volgende fase te leiden. Daarnaast is de eigenaar, na ruim 20 jaar de onderneming te hebben geleid, toe aan een nieuwe uitdaging.

Profiel onderneming:
De onderneming richt zich hoofdzakelijk op 3 disciplines:
1. Het maken van klantspecifieke online oplossingen, waaronder corporate websites m.b.v. CMS-systemen en diverse applicaties.
2. Het detacheren van ervaren developers.
3. Het verzorgen van aanvullende diensten zoals hosting, onderhoud en support.

Werknemers:
Het team bestaat naast de eigenaar uit een viertal gekwalificeerde medewerkers. Zij verzorgen alle uitvoerende werkzaamheden van programmeren tot en met projectleiding. Het klantcontact wordt voornamelijk door de huidige eigenaar gedaan. Het is dan ook vanzelfsprekend dat deze bereid is een nader te bepalen periode aan te blijven voor klantbeheer en geleidelijke overdracht.

Locatie:
De onderneming is gevestigd in het midden van het land, in een representatief huurpand. De huur is jaarlijks opzegbaar.

Financieel:
De jaarlijkse omzet van de onderneming bedraagt circa € 700.000 met een gemiddelde EBIT rond de € 150.000. Gezien het loyale klantenbestand en type werkzaamheden kan de omzet als stabiel beschouwd worden.

Opmerkingen:
Het bedrijf kan een meer dan interessante aanvulling zijn voor bestaande ICT-dienstverlenende bedrijven die uitbreiding zoeken. De onderneming heeft een overzichtelijke structuur en is goed georganiseerd, hierdoor is het bedrijf relatief eenvoudig te integreren door de overnemende partij.
Daarnaast biedt het bedrijf potentieel voor MBI-kandidaten die affiniteit hebben met de IT-branche en die middels een bedrijfsovername het zelfstandig ondernemerschap willen bereiken.

Overnameprijs:
De overnameprijs voor 100% van de aandelen per 01-01-2014 is gesteld op € 590.000. Hierbij wordt een eigen vermogen meegeleverd van ± € 140.000.


Notice: Use of undefined constant php - assumed 'php' in /home/2130405203/web/templates/partials/footer.php on line 29