laatst bijgewerkt op: 29-05-2017

Dit profiel is verkocht of niet meer actief. Onder aan de pagina vindt u meer profielen die corresponderen met dit profiel.


KAPITAAL GEVRAAGD VOOR ONLINE APOTHEEK

profiel nr. geplaatst branche soort bedrijf
59864 30-09-2014 Groothandel Overig
regio transactievorm aantal personeelsleden oppervlakte in m2
Europa Aandelentransactie minder dan 5 (of niet van toepassing) N.v.t.
omzet laatste boekjaar resultaat voor belasting overnameprijs rechtsvorm
Vertrouwelijk Vertrouwelijk € 400.000 - € 500.000 B.V.

omschrijving

Door internationale groei en ontwikkeling van e-commerce begint het bestellen van geneesmiddelen via Internet steeds meer van de grond te komen. De online apotheek markt alleen al in Duitsland was in 2012 al goed voor 1,2 Miljard Euro omzet.

Betreffende onderneming biedt via haar e-commerce platform een commerciële en bemiddelingsservice aan tussen klant, arts en apotheek. De onderneming is op dit moment primair gericht op West-Europa. Door samenwerking met een grote Europese apotheek en een erkend artsenteam, is de kwaliteit van bemiddeling, de kwaliteit van geneesmiddelen en de kwaliteit van het bestelproces en diagnose goed gewaarborgd. Met de stijgende vraag naar hoogwaardige services online, de kans op een goede marktpositie en een ook in commercieel opzicht succesvol verlopen pilot, zijn de succesverwachtingen van de onderneming hoog.

Op de websites van betreffende onderneming worden de mogelijke behandelingen uiteengezet met een passend aanbod aan medicatie. Deze medicijnen zijn veelal van grote merkfabrikanten en allen origineel. Er worden uitsluitend behandelingen en medicijnen aangeboden, welke via het internet aangeboden mogen worden. Nadat een klant een behandeling/medicatie heeft gekozen, zal deze eerst een online consultatie moeten invullen. Pas na goedkeuring door een arts, wordt de uitlevering van medicatie vrijgegeven.

Bezorging vindt plaats in een neutrale verpakking. Dit laatste is ook één van de sterke punten van dit concept. De onderneming is jong en heeft na bijna 2 jaar R&D het concept kunnen lanceren. Onderneming heeft vervolgens in de afgelopen maanden met succes zowel vaste klanten als de bijbehorende herhalingsbestellingen kunnen verwerven. Terugkerende bestellingen maken dat een klant een goede verkoopwaarde op jaarbasis vertegenwoordigt.

Onderneming zoekt een financiering van 450K Euro. De financiering wordt volledig aangewend als werkkapitaal voor de ontwikkeling van een multichannel, meertalige klantenservice, naamsbekendheid en het buiten West-Europa verder uitrollen van het concept. Er wordt een snelle groei verwacht, met in het tweede jaar al een omzet van 2M Euro. Doordat klanten vaak loyaal bij een online aanbieder van geneesmiddelen blijven (gemak, goede service, prijstechnisch aantrekkelijk) wordt naar verwachting een solide database met terugkerende klanten opgebouwd. Dit is ook met het oog op een exit over enkele jaren een aantrekkelijk gegeven.


Notice: Use of undefined constant php - assumed 'php' in /home/2130405203/web/templates/partials/footer.php on line 29